ELEKTRIKA/ GRRR! PROGRAM Subota 25.10.2008.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

GRRR! PROGRAM Subota 25.10.2008.

 

U okviru serije dešavanja pod nazivom GRRR!PROGRAM, kojeg pripremaju  Kulturni centar Pančeva i Saša Rakezić, u prostoru Elektrika (Radomira Putnika 7, Pančevo ), sa početkom u 19h, biće otvorena izložba radova nastalih tokom celodnevnog zajedničkog crtanja stripa, u kojem učestvuje Kuhinja (uradi-sam strip radionica koju je pokrenuo Aleksandar Zograf u vlastitoj kuhinji u Pančevu 1998. http://www.aleksandarzograf.com/kitchen.html ), uz pomoć nekoliko gostujućih domaćih strip autora, i – sa druge strane, predstavnici austrijskog ogranka Kuhinje, nedavno formirane u Lincu. Austrijska Kuhinja je, po uzoru na onu nastalu u Srbiji, neformalna grupa autora koja se okuplja u kućnom prostoru kako bi crtali stripove, a koji takođe objavljuju strip publikaciju Unkraut

http://www.youtube.com/watch?v=Pr0DCu-bN2s&eurl=http://www.unkraut-comics.at/blog/?cat=5

Među gostima iz Austrije su - Christian Wellmann ( novinar, DJ, urednik publikacije Unkraut Comics), Mika Satomi ( umetnica / strip autorka iz Japana, trenutno nastanjena u Lincu), Ewald Elmecker ( jedan od autora aktivnih na projektu TIME'S UP –  Laboratorije za konstrukciju eksperimentalnih situacija, strip autor, DJ), Janina Wegscheider ( strip autorka, zaposlena u Kunsthochschule Linz, koja takođe realizuje neke od projekata na njenoj farmi), Alexander Wilhelm ( predavač u umetničkoj školi u Lincu, autor grafike i saosnivač projekta Die Fabrikanten, autor stripa i videa) i Martin Bruner ( ilustrator, dizajner, strip autor, urednik publikacije Unkraut Comics).

http://www.unkraut-comics.at/blog/?cat=7

Pored predstavljanja zajedničkog rada austrijske i srpske Kuhinje, gost večeri je Miloš Tomić, beogradski umetnik trenutno nastanjen u Pragu, koji će prikazati izbor svojih filmova, kao i radove nastale na stoptrik radionicama u Pančevu, Milanu i Karlovim Varima. Prema rečima Miloša Tomića, „Stop trik je grana animacije u kojoj se svaka sekunda filma kreira  od 25 POSEBNO uslikanih fotografija. Namenjena fanaticima i udarnicima, ova tehnika   pruža razlog da se zagledamo u svakodnevni svet oko sebe i mogućnost da na glavce okrenemo zakone i navike koje caruju u tom našem svetu". Na kraju, ali ne i najmanje važno, Miloš Tomić će predstaviti izložbu crteža pronađenih u jednoj napuštenoj kući u Pragu ( „Rado prekopavam po dragocenom đubretu, po bačenim arhivama i nečijim zaboravljenim stvarima. Mene to inspiriše, zaboravim se i istražujem. Iz staklenog lifta iz jedne stare praške renovirane zgrade, video sam razvaljena vrata podrumčeta u dvorištu. U džumbusu buđavih dušeka, prašnjavih knjiga i očuvanih časopisa, pronašao sam sveske nekog studenta mašinstva - ljubitelja aviona - i u tim sveskama strpljivo, brižljivo i amaterski iscrtane nebeske, avionske bitke...kakvo blago!").




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku