Koncert Joy Division tribute



Sviđa ti se? Javi ostalima!

8.5.2010. klub Pravnog fakulteta, Niš

Dobro, pogledali ste par slika pa mogu da krenem. Ako me nešto nervira to su tribjut bendovi koji su počeli da niču kao pečurke posle kiše. Odsviraju jedan koncert koji obično prođe jako dobro a onda se sve pretvori u tezgarenje i „otimanje para od naroda“ ili „mažnjavanje riba“. Da, opijeni „slavom“ klinci batale autorski rad, a zašto i ne bi kad je bolje da se publika loži na već poznate stvari. U dobroj meri tezgarenju i konformizmu ovog tipa doprinela je 202jka. Nego dosta o ovom „fenomenu“. Ovde govorimo o pravoj tribute varijatni,... tibute koji će se odsvirati jednom u Nišu i možda BG ili NS i kraj. Takav pristup je i ok. A i nije moglo biti drugačije ako se ima u vidu da su se oko ove priče okupili nešto zreliji ljudi.

Ekhm, sad, pričati o ovom koncertu je jako zajebano. Očekivanja su velika, samim tim i razočarenje može biti direktno srazmerno nadanjima. Na sreću, ove ljude znam i mogu reći da sam često pratio pripremu koncerta. Tako da sam znao da nas čeka bogat program i gotovo čitav Joy Divison opus. Uzbuđenje je raslo jer je zakazivanje koncerta odlagano par puta, a 8.5. je bio dan (j)D.

Pre samog certa vrtilo se sa razglasa od prilike sve ono što je dovelo do pojave JD a i po nešto što je ostalo posle njih. Oko 23h kreće Vagner kao pred-uvod, nazovimo ga tako a zatim Marko izlazi na binu i kraćom gitarskom noise improvizacijom pravi pravi uvod dok se ostali penju na binu. I počinje od početka preterano dobra svirka sa solidnim ozvučenjem. Rekoh, u dva sata smo prešli skoro čitav opus, iskakali se, prolivali pivom, doživljavali kolektivnu katarzu i pokušavali da osetimo duh Mančestera od pre 30 godina. Paralela dva industrijska grada je upotpunjivana i nizom fotografija grada Niša koje su se nizale na bimu iza benda. Sivilo, apatija, pustoš, praznina. Sve je tu. Idealno tlo za bunt, pank i bilo koji anti stav. I zato mi nikada neće biti jasno zašto ovde nema više bendova sa „odjebi“ stavom i čeličnim m*dima...

Elem, bilo-ponovilo se ali posle neke veće pauze da ih se opet uželimo.

Plejlista

1.Excercise One
2.They walked...
3.New Dawn Fades
4.Dead Souls
5.Digital
6.Transsmission
7.Shadowplay
8.She's lost ctrl
9.Day of the lords
10.Disorder
11.These days
12.Isolation
13.Love will tear us
14.Atmosphere
15.Something must break
16.Passover
17.Colony
18.The sound of music
19.Warsaw
20.Ice age
21.Insight
22.Heart and soul
23.Novelty

Bis:
24.Ceremony
25.Atrocity Exibitions




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku