Violent Chapter promocija drugog albumaSviđa ti se? Javi ostalima!

Godinu dana nakon snimanja INVERSE MIDAS će napokon od 9. decembra biti u formi izdanja. Album izlazi za nemački District 763 Records. Tim povodom promocija drugog po redu albuma benda VIOLENT CHAPTER će se održati 11. decembra u Gun Klubu.
http://youtu.be/3CUgXxYjH7k 

Kao podrška nastupa mladi bend Close At Hand a ceo događaj otvoriće akustični novosadski duo Zoki i Endi.


VIOLENT CHAPTER

U postavi u kojoj je započeo, bend Violent Chapter okupio se u proleće 2006. godine u Beogradu. Istog leta, nekoliko nedelja po sopstvenom ozvaničenju, originalni pretočlani sastav odlazi u smederevski studio Paradox gde započinje snimanje svog prvog EP-a nazvanog Trapped. Sedmica rada sa producentskim timom braće Branković proizvela je izdanje koje su članovi u 150 primeraka poklonili posetiocima i prijateljima na zatim održanim svirkama, istovremeno ga stavljajući dostupnim za download. Do kraja 2006. i u toku 2007. godine, Violent Chapter aktivno svira na različitim koncertima i festivalima po Beogradu i zemlji, u nezaboravnom društvu i uz neprocenjivu podršku prijateljskih bendova sa ovdašnje hadcore, metal i punk scene.

Godišnjicu snimanja EP-a članovi benda dočekuju u studiju Chainroom (Senta) gde sa Marjanom Mijićem, producentom, snimaju album prvenac pod nazivom Traces. Tačno 14 dana gustog rasporeda u gluvoj sobi i lokalnom baru bilo je potrebno da materijal sa ovog izdanja bude zabeležen, ali je još godinu dana proteklo dok album (u opipljivom obliku) nije stigao do bilo čijih ruku. Dugo traganje za domaćim izdavačem ostalo je bez rezultata, zbog čega Traces u junu 2008. izlazi kao bendovsko DIY (Do It Yourself) izdanje. Istovremeno, članovi završavaju višemesečnu adaptaciju studija Violent Chamber gde počinju sa radom na novim pesmama.

Ubrzo sledi nastup na EXIT08 festivalu na Explosive Metal Stage-u, a do kraja godine niz svirki na kojima je promovisan prvi LP. Ranije osvežen novim članom, u zimu 2009. bend odlazi na inicijalnu turneju širom Srbije na kojoj upoznaje nove prijatelje i utvrđuje veze sa starima, a u međivremenu nastupa i kao predgrupa američkom metalcore bendu Darkest Hour. Vanrednom ažurnošću producenata Traces-a dolazi se na ideju o reizdavanju remasterizovanog albuma sto se i događa “preko noći”, a bend na predstojećim koncertima stavlja akcenat na nov i nešto drugačiji zvuk. Traces era se završava još jednim tour-om po zemlji u zimu 2009/10. kojeg prati nova personalna promena.

U decembru 2010. Violent Chapter ponovo odlazi u Sentu u Chainroom studio, još jednom sa Marjanom Mijićem kao producentom. Ovog puta sa više iskustva sa obe strane (bendove i producentske) snimaju novi album nazvan Inverse Midas koji sadrži 9 novih pesama nešto drugačijeg zvuka. U martu 2011. Far From Loyalty, prvi singl sa predstojećeg Invers Midas-a je predstavljen javno. Bend predstavlja svoj prvi spot u maju 2011. za pesmu pod nazivom Devil Hides In the Details a u decembru Inverse Midas izlazi za nemački District 763 Records. Trenutno ostvaruju kontakte sa ljudima širom Evrope za turneju planiranu za početak 2012. godine.

Marko Luković

http://www.facebook.com/violentchapter

Devil Hides In The Details (spot)
http://youtu.be/AsUfbtWZhwk 
Bottom Feeder
http://youtu.be/p4RiUaKENWw 
Far From Loyalty
http://youtu.be/1xoEQZgBI5g 


CLOSE AT HAND
Metalcore sastav inspirisan modernom američkom scenom. Ovaj mladi bend od prvog koncerta do danas ne prestaje da iznenađuje, kako svirkom tako i nastupom. Iako u punom sastavu postoje tek oko godinu dana njihova baza fanova raste što potvrđuju već mnogobrojni nastupi i gostovanja. Do sada su snimili jednu pesmu a uskoro izbacuju i prvi EP "Changing Perspectives". Close At Hand na FB:
http://www.facebook.com/pages/Close-at-Hand/168160789896848?ref=ts

End This
http://youtu.be/tcmrinssmfc 


ZORON & ANDY
Akustični duo dvojice novosađana koji čine Zoran Zoki Džuklevski (frontmen i gitarista novosadskog punk rock benda Fast As We Go Far) i Andy Stevens, (pevač pomenutog Close At Hand-a). Momci su do sada svoj talenat sviranja akustičnih gitara i pevanja prenosili samo na žurkama i manjim društvanim okupljanjima da bi od skoro počeli da oduzimaju dah devojčicama i na bini. Uz prijatnu atmosferu i zvuk akustičnih gitara očekujte ugodan dojam za svoje oči i uši.


Nedelja, 11. decembar, 21h @Gun Klub. Ulaz je od 21h, cena karte 200 din. INVERSE MIDAS disk, majice i ostali merch možete kupiti na samoj svirci.
PROMO AKCIJA:
CD Inverse Midas na svirci 300 din.
CD Inverse Midas + majica Traces=600 din.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku