promocija knjige poezije "Na kori integralnog hleba i olovci" pesnika i novinara Milana B. Popovića u BosniSviđa ti se? Javi ostalima!


Simboli naslikani peskom putuju po BiH! 

Nakon prve samostalne izložbe u sklopu 8. Kids Festivala- Sarajevo, u junu prošle godine, „Simboli naslikani peskom“ akademske slikarke Alme Telibečirević biće predstavljeni u Lukavcu, Tuzli i Srebreniku tokom mjeseca februara 2012. godine.

Dana 09.02. kao novi član Grupe Lucido Alma Telibečirević će u Hotelu Lukavac-u 18h 00, u sklopu kolektivne izložbe fotografa, prezentirati deo slika iz gore navedenog ciklusa, nakon čega će slike biti predstavljene i 23.02.2012 Dom Mladih Tuzla u 19:00 h –u sklopu izložbe slika, fotografija Grupe Lucido gde će ujedno biti organizirano i veče satirične, političke, erotske, perverzne poezije pod nazivom "Sastanak predsjedništva, dobroćudnog, troglavog Frankeštajna" autori pjesnici i perfomeri Jasmin Mag, Mario Vranješ I Branislav Lukić Luka. Organizatori su Bosanska Medijska Grupa, Grupa Lucido i Dom Mladih Tuzla

Na izložbi 09.02 u Hotelu Lukavac biće predstavljeno preko četrdeset umjetnika fotografa iz celog sveta, članova Grupe Lucido. U sklopu izložbe biće organizovana na promocija knjige poezije “Na kori integralnog hleba i olovci” pesnika i novinara Milana B. Popovića iz Beograda, a istu noć će biti upriličena prezentacija VIS “Doboščanke” , kao i promocija vrhunske hrane organizirane od strane profesionalnih kuvara Hotela Lukavac! Organizatori su : Bosanska Medijska Grupa (vodič.ba), Grupa Lucido i Hotel Lukavac.

Za sve one koji ne uspeju u Tuzli prisustvovati navedenom performansu i izložbi moći će to učiniti 28.02.2012 u Kulturno informativnom centru Srebrenik u 19:00 h. Organizator izložbe je Centar za kulturu i informisanje Srebrenik

Više informacija o Grupi Lucido na www.lucidoart.com 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku