STRIP PROLEĆE NA ADI



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu, 24. marta 2012. u 13h u Galeriji na Adi Ciganliji se otvora izložba stripova „Družina Dardaneli” i „Konstantinovo raskršće” u prisustvu autora i predstavnika izdavača System comics. Istovremeno, najmlađi posetioci će moći da nauče kako da sami naprave svoj strip u okviru škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” koja će imati čas na otvorenom na platou ispred galerije.


Prvi prolećni dani na Adi Ciganliji će biti posvećeni i stripu. U okviru programa Galerije na Adi će u toku dve nedelje, od 24. marta do 8. aprila biti postavljena izložba tabli i originalnih ilustracija iz stripa „Družina Dardaneli” scenariste Pavle Zelića i crtača Dragana Paunovića. Ovaj strip, koji je nedavno uvršten i u izbor najboljih svestkih strip ostvarenja za 2011. godinu na sajtu najpoznatijeg svetskog strip kritičara Pola Graveta (www.paulgravett.com) pobrao je i simpatije domaće publike i kritike. Dragan Paunović, čije se radovi mogu videti na njegovom oficijelnom sajtu (www.draganpaunovic.com) je crtač i dugoočekivane stripovske adaptacije „Konstantinovog raskršća” Dejana Stojiljkovića, najčitanijeg domaćeg romana u poslednjih par godina, a posetioci izložbe će imati priliku da ekskluzivno vide table ovog stripa koji će se u izdanju System comics-a pojaviti u knjižarama u sledećih mesec dana.


Konačno, uz nadzor i instrukcije profesora Vladimira Vesovića i zajedno sa polaznicima škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” svi koje to interesuje, a naročito deca će na dan otvaranja izložbe 24. marta moći da se upoznaju sa procesom nastanka jednog stripa i da nauče kako da ga i sami nacrtaju.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku