STRIP PROLEĆE NA ADISviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu, 24. marta 2012. u 13h u Galeriji na Adi Ciganliji se otvora izložba stripova „Družina Dardaneli” i „Konstantinovo raskršće” u prisustvu autora i predstavnika izdavača System comics. Istovremeno, najmlađi posetioci će moći da nauče kako da sami naprave svoj strip u okviru škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” koja će imati čas na otvorenom na platou ispred galerije.


Prvi prolećni dani na Adi Ciganliji će biti posvećeni i stripu. U okviru programa Galerije na Adi će u toku dve nedelje, od 24. marta do 8. aprila biti postavljena izložba tabli i originalnih ilustracija iz stripa „Družina Dardaneli” scenariste Pavle Zelića i crtača Dragana Paunovića. Ovaj strip, koji je nedavno uvršten i u izbor najboljih svestkih strip ostvarenja za 2011. godinu na sajtu najpoznatijeg svetskog strip kritičara Pola Graveta (www.paulgravett.com) pobrao je i simpatije domaće publike i kritike. Dragan Paunović, čije se radovi mogu videti na njegovom oficijelnom sajtu (www.draganpaunovic.com) je crtač i dugoočekivane stripovske adaptacije „Konstantinovog raskršća” Dejana Stojiljkovića, najčitanijeg domaćeg romana u poslednjih par godina, a posetioci izložbe će imati priliku da ekskluzivno vide table ovog stripa koji će se u izdanju System comics-a pojaviti u knjižarama u sledećih mesec dana.


Konačno, uz nadzor i instrukcije profesora Vladimira Vesovića i zajedno sa polaznicima škole stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev” svi koje to interesuje, a naročito deca će na dan otvaranja izložbe 24. marta moći da se upoznaju sa procesom nastanka jednog stripa i da nauče kako da ga i sami nacrtaju.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.