Azil 5 - KONCERTNA PROMOCIJA NOVOG ALBUMA / 20.JUN @ QUARTER (NS) + Uvertira, Kler, Fusion, New MythologySviđa ti se? Javi ostalima!

U petak, 20. juna u novosadskom klubu “QUARTER” sa početkom u 20h biće održana koncertna promocija novog albuma benda „Azil 5“ pod nazivom „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ u izdanju Lampshade Media.
Kao specijalni gosti na koncertu, podršku će dati bendovi Novosadske Autorske Scene: „Uvertira“, „Kler“, „Fusion“ i „New Mythology“.

Uz svaku kupljenu ulaznicu (300 din) na koncertu se dobija poklon CD najnovijeg albuma. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima EVENTIMA u zemlji.
(U Novom Sadu >> CD SHOP MUNGOS u pasažu Zmaj Jovine 2 i BILET SERVIS na Trgu Slobode)


„Azil 5“ je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući za mogućnost jedne autorske muzike. Njihov prvi singl „Ne i ti“, koji su već na startu mediji nazivali „muzički i tekstualno vanrednim“ je lako dobio svoje mesto na svim domaćim i regionalnim TV i radio stanicama, a zatim je usledilo i obljavljivanje njihovog prvog studijskog albuma „Strastan, go i bos“ 2008. godine (Automatik records). Uz pregršt promotivnih koncerata usput bend je septembra 2009. uspeo da zabeleži živi nastup u produkciji „M“ Radio-televizije Vojvodine naslovljen „IzLiveNo u Tišinu“.
Drugi studijski album “Nema čoveka danima” je objavljen juna 2011. godine u fizičkom (CD) formatu posredstvom Studentskog Kulturnog Centra iz Novog Sada i 2012. godine kao besplatan download posredstvom regionalnog MTV servisa, sa kojim je bend postao deo evropske muzičke scene sa numerama koje su svoje mesto našle kako u koncertnim prostorima u Nemačkoj, Sloveniji i Mađarskoj tokom turneja 2011. i 2012. godine, tako i širom Srbije i Ex-YU regiona. Tokom 2012. godine bend je u dva navrata nastupio u Nemačkoj na dve turneje od čega se mogu izdvojiti nastupi na poznatom berlinskom karnevalu kultura „Karneval der Kulturen“ i potsdamskom festivalu „Hochschulensommerfest 2012“. „Azil 5“ je tokom 2012. takođe bio angažovan na socijalnom projektu u nemačkom gradu Potsdamu pod pokroviteljstvom EU i organizacije „Europeans For Peace“ gde je učestvovao u edukaciji omladine kroz muzičke radionice.
Aprila 2013. bend objavljuje svoj drugi live album „Živi Azil“ odsviran u novosadskom Studiju „M“, a koji je dostupan za besplatno preuzimanje na internet stranici muzičke emisije „Gruvanje“ Radio-televizije Vojvodine.

„Azil 5“ su Sava Nikić (vokal), Borko Basarić (bas), Nenad Kojić (bubnjevi), Vladimir Vojnović (klavijature) i Dušan Kolarski (el. gitara)
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.