Azil 5 - KONCERTNA PROMOCIJA NOVOG ALBUMA / 20.JUN @ QUARTER (NS) + Uvertira, Kler, Fusion, New Mythology



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U petak, 20. juna u novosadskom klubu “QUARTER” sa početkom u 20h biće održana koncertna promocija novog albuma benda „Azil 5“ pod nazivom „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ u izdanju Lampshade Media.
Kao specijalni gosti na koncertu, podršku će dati bendovi Novosadske Autorske Scene: „Uvertira“, „Kler“, „Fusion“ i „New Mythology“.

Uz svaku kupljenu ulaznicu (300 din) na koncertu se dobija poklon CD najnovijeg albuma. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima EVENTIMA u zemlji.
(U Novom Sadu >> CD SHOP MUNGOS u pasažu Zmaj Jovine 2 i BILET SERVIS na Trgu Slobode)


„Azil 5“ je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući za mogućnost jedne autorske muzike. Njihov prvi singl „Ne i ti“, koji su već na startu mediji nazivali „muzički i tekstualno vanrednim“ je lako dobio svoje mesto na svim domaćim i regionalnim TV i radio stanicama, a zatim je usledilo i obljavljivanje njihovog prvog studijskog albuma „Strastan, go i bos“ 2008. godine (Automatik records). Uz pregršt promotivnih koncerata usput bend je septembra 2009. uspeo da zabeleži živi nastup u produkciji „M“ Radio-televizije Vojvodine naslovljen „IzLiveNo u Tišinu“.
Drugi studijski album “Nema čoveka danima” je objavljen juna 2011. godine u fizičkom (CD) formatu posredstvom Studentskog Kulturnog Centra iz Novog Sada i 2012. godine kao besplatan download posredstvom regionalnog MTV servisa, sa kojim je bend postao deo evropske muzičke scene sa numerama koje su svoje mesto našle kako u koncertnim prostorima u Nemačkoj, Sloveniji i Mađarskoj tokom turneja 2011. i 2012. godine, tako i širom Srbije i Ex-YU regiona. Tokom 2012. godine bend je u dva navrata nastupio u Nemačkoj na dve turneje od čega se mogu izdvojiti nastupi na poznatom berlinskom karnevalu kultura „Karneval der Kulturen“ i potsdamskom festivalu „Hochschulensommerfest 2012“. „Azil 5“ je tokom 2012. takođe bio angažovan na socijalnom projektu u nemačkom gradu Potsdamu pod pokroviteljstvom EU i organizacije „Europeans For Peace“ gde je učestvovao u edukaciji omladine kroz muzičke radionice.
Aprila 2013. bend objavljuje svoj drugi live album „Živi Azil“ odsviran u novosadskom Studiju „M“, a koji je dostupan za besplatno preuzimanje na internet stranici muzičke emisije „Gruvanje“ Radio-televizije Vojvodine.

„Azil 5“ su Sava Nikić (vokal), Borko Basarić (bas), Nenad Kojić (bubnjevi), Vladimir Vojnović (klavijature) i Dušan Kolarski (el. gitara)




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku