KONKURS ZA UČEŠĆE NA 9. FESTIVALU SRPSKOG FILMA FANTASTIKE



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisuje


KONKURS


za prijavljivanje filmova na 9. izdanje Festivala srpskog filma fantastike, koji će biti održan od 15. do 18. oktobra 2014. u organizaciji Udruženja Mladi kadrovi i Doma omladine Beograda.


Kao i prethodnih godina, filmovi će se takmičiti za dve nagrade – Koskar i Piramidu. Koskar je zvanična nagrada, i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) i regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije). Piramida je nagrada za filmove na zadatu temu, a ona je ove godine nikada zanimljivija – slovenska mitologija.   


Naša narodna tradicija obiluje pričama i legendama o brojnim mitskim i folklornim bićima koja su nekada postojala i čije su se staze ukrštale sa stazama ljudi. Budući da je ovaj bogat i interesantan deo naše nematerijalne kulturne baštine ostao manje-više netaknut, želeli smo da, putem ovog konkursa ohrabrimo filmske stvaraoce da nam pošalju svoje filmske priče iz tamnog vilajeta”.


Zaista nije bitno kakvom će kamerom filmovi biti snimani pošto konkurs za Piramidu, u principu, treba da ohrabri autore da snimaju zanimljive i maštovite, a ne tehnički ispeglane i skupe filmove. Želeli bismo da vidimo kako će vaša mašta i filmski talenat, predstaviti drevna bića slovenske mitologije koja su malo, ili nimalo, predstavljana na filmu. Isto tako, ako se opredelite za vampire, želeli bismo da vidimo prikaze ovog bića koja odudaraju od uobičajenog, kanonskog, anglosaksonskog. Setite se da je reč vampir potekla upravo iz našeg podneblja i da je to jedina srpska reč koja je postala internacionalna. Zato, hajde da vampire, kroz filmove, vratimo tamo odakle potiču, kao što je to, na primer, uradio Đorđe Kadijević u znamenitoj Leptirici.


Znači, kamere u šake i šaljite nam svoje verzije todoraca, veštica, karakodžula, drekavaca, rusalki i dobrih starih vampira.


Dok je takmičenje za Piramidu tematskog karaktera, za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu, u sledećim kategorijama.


1) Najbolji igrani film po oceni stručnog žirija

2) Najbolji igrani film po izboru publike

3) Film sa najboljom pričom

4) Igrani film sa najboljim vizuelnim efektima

5) Specijalna nagrada za pojedinačno dostignuće

6) Nagrada najboljem filmu iz regiona, a da nije iz Srbije


Tematski filmovi koji se nadmeću za nagradu Piramida”, mogu biti snimljeni bilo kakvom tehnikom, priloženi u bilo kom formatu i produkcijski uobličeni tokom 2013. i 2014. godine.  


Filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (epska, folklorna, urbana, naučno-fantastiča… pustite mašti na volju). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za “Koskara”.


Dužina trajanja filmova nije ograničena ni za Koskara ni za Piramidu.


Rok za slanje filmova je 15. septembar 2014. godine.


Adresa za slanje filmova je:


Festival srpskog filma fantastike

(Za Miroslava Lakobriju)

Južni Bulevar 36

11000 Beograd

Više informacija može se naći na sajtu www.art-anima.com/fsff
Mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com
Kontakt osobe:
Dragan Jovićević 064 2527919  
Jovan Ristić 065 8277281




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku