DOJO objavila prvi EP - "Endings"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put se popela na binu kao DOJO u oktobru 2013. Bio je to trenutak kada je regionalna muzička scena počela da dobija sasvim nove boje, kroz kompleksne ali pitke tonove - melodije koje bude sva čula. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, a magičnu zvučnu sliku kreira glasom koji obuzima.

,,Dojo stvara muziku koja je duboko lična, uglavnom lo-fi, a često potpuno filmska – na vama je „samo” da izaberete film(Ivan Lončarević, 2014.)

Nastupajući uglavnom kao specijalna gošća grupe Ti, Dojo je za kratko vreme uspela da šarmira publiku pre svega svojom senzualnošću i specifičnim stilom. Dojo je i PJ Harvey i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i Philip Glass i Massive Attack a ipak Dunja Dačić!

Prvi EP Dojo nosi naziv “Endings”.

Kroz tri pesme, “Endings”, “Willows bay”, “Lost one”, dostupne i za besplatan download i za preslušavanje, Dunja Dačić slušaoce vodi u sasvim novu muzičku dimenziju, na putovanje prožeto dubokim emocijama.

,,Dojo svojom gitarom, glasom i mešavinom zvukova iz prirode pokušava da ostvari ambijent nekad davno zaboravljene veze sa prirodom, a elektronika je tu da pojača uticaj modernog na naš svakodnevni život” (Ivan Lončarević, 2014.)

Nastupima koji je očekuju u Makedoniji krajem meseca (u Kumanovu 24. jula, u Skoplju 25. jula, u Strugi 26. jula i u Ohridu 27. jula), Dojo se priprema za veliki beogradski nastup koji nas očekuje na jesen.


Pratite Dojo na

facebook.com/dojodunja,

twitter.com/dojodunja,


njenu muziku za početak preslušajte na youtube.com/watch?v=ItRepPtY114,

zatim i preuzmite na dojod.bandcamp.com.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku