DOJO objavila prvi EP - "Endings"Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put se popela na binu kao DOJO u oktobru 2013. Bio je to trenutak kada je regionalna muzička scena počela da dobija sasvim nove boje, kroz kompleksne ali pitke tonove - melodije koje bude sva čula. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, a magičnu zvučnu sliku kreira glasom koji obuzima.

,,Dojo stvara muziku koja je duboko lična, uglavnom lo-fi, a često potpuno filmska – na vama je „samo” da izaberete film(Ivan Lončarević, 2014.)

Nastupajući uglavnom kao specijalna gošća grupe Ti, Dojo je za kratko vreme uspela da šarmira publiku pre svega svojom senzualnošću i specifičnim stilom. Dojo je i PJ Harvey i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i Philip Glass i Massive Attack a ipak Dunja Dačić!

Prvi EP Dojo nosi naziv “Endings”.

Kroz tri pesme, “Endings”, “Willows bay”, “Lost one”, dostupne i za besplatan download i za preslušavanje, Dunja Dačić slušaoce vodi u sasvim novu muzičku dimenziju, na putovanje prožeto dubokim emocijama.

,,Dojo svojom gitarom, glasom i mešavinom zvukova iz prirode pokušava da ostvari ambijent nekad davno zaboravljene veze sa prirodom, a elektronika je tu da pojača uticaj modernog na naš svakodnevni život” (Ivan Lončarević, 2014.)

Nastupima koji je očekuju u Makedoniji krajem meseca (u Kumanovu 24. jula, u Skoplju 25. jula, u Strugi 26. jula i u Ohridu 27. jula), Dojo se priprema za veliki beogradski nastup koji nas očekuje na jesen.


Pratite Dojo na

facebook.com/dojodunja,

twitter.com/dojodunja,


njenu muziku za početak preslušajte na youtube.com/watch?v=ItRepPtY114,

zatim i preuzmite na dojod.bandcamp.com.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.