Elsewhere Shine ima novog basistu i priprema novi singlSviđa ti se? Javi ostalima!

Prokupački atmospheric doom metal projekat ELSEWHERE SHINE sa ponosom predstavlja basistu Milana Šuputa, mastermind projekta Marko Sinadinović dodaje:

"Izuzetno mi je drago što je Milan pristao da se pridruži ovom projektu, to je dokaz da napredujemo i razvijamo se ispravno, iskrenost se prepoznaje. Radi se o sjajnom čoveku i muzičaru."

Detalji o singlu "Mater Morbi"

Tematika je usko vezana za istoimenu epizodu Dylan Dog stripa, uz popriličan lični pečat priči koju tematika nosi. Mater Morbi - majka bolesti. Prelepa, crna, privlačna žena koja obucena u lateks, korsete, visoke potpetice i sa bičem u ruci zavodi ljude i ne dozvoljava im da ₺ozdrave od nje₺. Neuništiva i gorda. Užasavajuća. Domina.
Ovo nije bavljenje temom iz udobne fotelje nekog društveno savesnog čoveka, ovo je ispovest onoga ko je bio tu i video to. Priča boli. Kada bolujes od neke bolesti, ona te izopštava iz ljudskog društva. Koliko god te prijatelji i rođaci voleli, u njihovom atavističkom delu mozga uvek će postojati pećinski covek koji beži od zaražene životinje u koju si se pretvorio. Prazan prostor između bolesnika i zdravih ne može upotpuniti ni najveća ljubav. 
Pesma predstavlja bolničko odeljenje kao kafkansko i osterovsko ostrvo izolacije.

Snimanje počinje sredinom avgusta u studijima Svarun (Novi Sad) i Midnight Rain (Lazarevac) a završnu crtu će dati Boris Šurlan.
Model na omotu je Medea Wormwood a fotograf Aleksandar Stamatovski dok je omot stilski uobličila Milica Nikolić.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.