Sedmi Jelen Demofest pozvao na humanost



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Ovogodišnji Jelen Demofest, sedmi po redu, pridružio se akciji pomaganja i saniranja štete u područjima najteže pogođenim majskim poplavama te je tako, umjesto besplatnog ulaza, karta za festival iznosila jednu simboličnu donaciju po večeri. Ova akcija je toplo pozdravljena od strane publike, koja se odazvala u velikom broju i donirala značajnu količinu pomoći.


Svjesni da se brojna domaćinstva i dalje suočavaju sa posljedicama elementarne nepogode koja je nedavno pogodila cijeli region, organizatori Jelen Demofesta su odlučili da daju svoj doprinos kroz prikupljanje stvari potrebnih za najmlađe, ali i kulturne institucije čiji je fond trajno uništen. Prve večeri festivala prikupljale su se knjige, druge dječije igračke, a ulaznica za treći dan bila je školski pribor. Donacije su na ulazu preuzimali i skladištili volonteri, koji su se javili u velikom broju kako bi postali dio humanitarne akcije Jelen Demofesta, pa je tako prikupljeno više od 10.000 knjiga, 10.000 igračaka, te 100 paketa školske opreme. Sakupljene donacije su namijenjene najugroženijim opštinama i gradovima, Doboju, Bijeljini i Šamcu.


„Izuzetno smo srećni i zahvalni našim posjetiocima što su podržali našu inicijativu i pomogli da mnogo djece, školaraca, ali i čitava jedna biblioteka budu srećniji u teškim vremenima koja su iza nas, ali i ispred nas“, istakla je Brankica Stojanović, PR menadžer festivala.


Pored prikupljanja donacija, Jelen Demofest je ove godine potpomogao i saniranje štete nastale u muzičkom svijetu. Banjalučki bend Sopot je na festivalu realizovao akciju „Molimo za kulturu”, sa ciljem da vrati muziku u Doboj, kroz pomaganje svojim kolegama iz etno grupe Iva, koji su u poplavama ostali bez cjelokupne muzičke opreme. Dobrovoljnim prilozima posjetilaca pribavljena su sredstva neophodna za kupovinu novih instrumenata.


Sudeći po broju prikupljenih sredstava te reakciji posjetilaca festivala na humanitarni poziv, sedmi Jelen Demofest je zasigurno dokazao da muzika i humanost idu zajedno te da nečije malo nekome zaista znači mnogo.


Na kraju, organizatori Jelen Demofesta se zahvaljuju i prijateljima, kompanijama m:tel i Huawei, a posebno Jelen pivu, bez čije pomoći održavanje ovogodišnjeg festivala ne bi bilo moguće.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku