Styptic objavili album prvenacSviđa ti se? Javi ostalima!

Styptic, bend iz Niša, objavio je u subotu, 19. jula, svoj prvi studijski album "Noesis", sa 11 autorskih pesama. Album je u digitalnom formatu dostupan za besplatno preuzimanje preko nezavisne izdavačke kuće Black Planet Records, dok će se CD izdanje albuma pojaviti u prodaji za nekoliko meseci, pod etiketom izdavačke kuće Miner Records.

Noesis-a je snimljen u studijima "Underground" i "Devotion Studios" u Beogradu, a kao producent albuma potpisan je Marko Živanović (Devotion Studios).

Tokom svog višegodišnjeg rada, bend Styptic je objavio dva samostalna EP izdanja, jedan singl i nekoliko video-spotova, a iza sebe ima i veliki broj nastupa širom Srbije. Zbog specifičnosti muzičkog izraza, kao i zbog pesama na engleskom jeziku, Styptic je stekao nezavidan broj poštovalaca i izvan granica Srbije zbog čega im je, kako kažu iz benda, cilj da se u narednom periodu više posvete promociji svoje muzike u inostranstvu. U međuvremenu uveliko pripremaju materijal za naredni album. U narednim mesecima se, pored cd-izdanja Noesis-a, od Styptic-a može očekivati i jedan novi singl, video za neke od pesama sa aktuelnog albuma, kao i koncertna sezona čiji je početak tempiran za oktobar ove godine.

Više o bendu Styptic možete naći na njihovoj Fejsbuk stranici, a možete ih pratiti i na YouTube-u, kao i na društvenim mrežama Twitter, My Space i ReverbNation. U pripremi je i zvanična web prezentacija benda, www.stypticband.com.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.