Valternativa – ujedinjena alternativna muzička scena ValjevaSviđa ti se? Javi ostalima!

Iz Valjeva, grada koji se u poslednje vreme može pohvaliti veoma jakom muzičkom scenom, aktivnim izvođačima i njihovim aktuelnim albumima, ovih dana stiže zanimljiva kompilacija pod nazivom "Valternativa". Kompilacija predstavlja spoj različitih žanrova, od heavy metala, preko hip hopa, pa do elektronike, te će se na istoj naći sastavi kao što su: Deca Apokalipse, Tremendum, Y.O.X, Mr. Rabbit, Buket za Klaru, Ser Kromi, The Slack, Alex Mark…

Kako je najavljeno, kompilacija, koja okuplja dobro poznata imena, kao i nove nade Valjeva, pojaviće se 19. jula na bandcamp-u i biće dostupna za besplatno preuzimanje.

Idejni tvorac "Valternative" je Valjevac Vlada Stojanović  koji je godinama gostovao na više evropskih radio stanica sa mixevima, bio deo ''Space Invader'' radija (UK) i ''Laid Back'' radija (Belgija). Osim toga, Vlada Stojanović je jedan  od poznatijih predstavnika Srbije na mixcloudu i trenutno radi sa Official J Dilla timom.

Oduševljen albumima koje u poslednje vreme predstavljaju muzičari iz Valjeva (Deca Apokalipse, Mr Rabbit, Tremendum), Vlada je poželeo da Srbiji, a i šire, prikaže ujedinjenu, žanrovski neograničenu, valjevsku scenu.

Šta to možemo očekivati od kompilacije koja će na jednom mestu okupiti i ujediniti alternativnu muzičku scenu Valjeva, poslušajte na priloženom promo teaser mixu.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.