100 hiljada muzičara za promene



Sviđa ti se? Javi ostalima!

            I ove godine će se održati koncert povodom velike svetske akcije ,,100.000 muzičara za promene”… Cilj akcije je da 100.000 muzičara iz celog sveta u isti dan (27 septembra 2014.) zasviraju u znak podrške za promene sadašnje situacije u svetu – za manje gladi, manje rata, manje oružja, manje neopravdanog boga’enja… Akciju je 2011. pokrenuo prof. Michael Rothenberg, sa Stenford univerziteta pod nazivom ,,100 hiljada pesnika za promene’’ i već prve godine su učestvovali pesnici iz 115 zemalja.

Svi dokumenti sa ovih događaja, fotografije, video i audio snimci, se šalju organizatoru i trajno se čuvaju u arhivi organizatora, Stenford univerziteta.

Od 2012. godine akcija se proširila i na muzičare. Ove godine se planira preko 800 koncerata u preko 120 država u svetu... Udruženje rok muzičara Srbije (Urmus) se uspešno prihvatilo organizacije u Srbiji i evo, već treću godinu zaredom u svom klubu u Mutapovoj 12, u Beogradu organizuje koncert.

Ove godine sviraće bendovi: GREŠNICI, SVE SMO UKRALI, SORABI i BAG.

Ulaz je SLOBODAN. Početak u 21 i 30. Potrebno je samo da posetioci ponesu dobru volju i pozitivnu energiju.

 

Sajtovi akcije:

Srbija – www.100tmcrs.tk

Glavni organizator - http://www.100tpc.org/

Organizator za Srbiju – http://urmus.org/





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku