Davorin Bogović (ex Prljavo Kazalište) sa bendom uskoro i u Srbiji!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Davorin Bogović nedavno je okupio izvrsnu ekipu u svom bendu Bogovići sa kojom ponovo kreće u osvajanje regionalne rock scene. Ime ovog legendarnog rokera pamti cela bivša Jugoslavija jer je u pesmi “Crno bijeli svet” jednoj od najboljih pesama novog talasa i YU roka izgovorio sad već čuveno : “Moje ime je Davorin Bogović a ovo sve oko mene to je crno bijeli svet!” 


Davorin je jedan od osnivača sastava Prljavo kazalište. Zajedno je sa Zoranom Cvetkovićem (solo gitara), Ninoslavom Hrastekom (bas gitara) i Tihomirom Filesom (bubnjevi), svirao u sastavu pod imenom "Ciferšlus". a 1977. godine pridružuje im se Jasenko Houra i tada menjaju ime u Prljavo Kazalište. Nakon nekoliko albuma i velikog uspeha bend Davorin zbog privatnih i porodičnih obaveza napušta grupu


1998 godine pokreće bend Davorin i Bogovići i snima jedan studijski album "Sretno Dijete"  koji je izbacio veliki hit „Moja voljena“ i nakon nekog vremena ponovo pravi pauzu sve do 2011. kada Davorin pronalazi saradnike po svom guštu te se oformljuje bend od iskusnih muzičara. Bogoviće čine: Boris Hrepić - Hrepa, basista (Daleka Obala), gitarista Goran Gubić Hans (Radio Clash), gitarista Ernest Vinković (Drugi Način) i bubnjar Tomislav Hajak - Migač.


15. godišnjicu osnivanja grupe  Davorin i Bogovići obilježili su snimanjem tri nova singla. Prva pesma je malo žestoka "Ne volim" ,  "Nizbrdo od ljubavi"  nežnija i prožeta ljubavnom tematikom, i najnoviji singl "Krenimo“ koji najavljuje album koji će objaviti do kraja godine za diskografsku kuću Dallas records.


Na koncertima  pored pesama s njegovog prvog i  novog albuma, veći deo nastupa izvode sve one pesme Prljavog Kazališta kojima je glas Davorina Bogovića dao vanvremensku prepoznatljivost. “Mi plešemo” je po opštem mišljenju najveći hit novog talasa 80ih i dan danas često slušana na radiju i klubovima, “Sve je lako kad si mlad” pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, a kao i ostale “Moderna devojka”, “Sretno dijete”, “ Korak do sna”, “ Subotom uveče”, “Neka te ništa ne brine”, “ Crno bijeli svet” itd. su pesme koje su obeležile jedan period u domaćoj rok muzici ali koje su ostale i svuda rado slušane i prihvaćene i od mlađih generacija.


Uskoro kreću sa aktivnije sa koncertnim aktivnostima i van Hrvatske i nastupaće širom regije, a u najavi su i nastupi u Srbiji, pa će publika posle dužeg vremena moći ponovo da pleše u crno bijelom svetu Davorina Bogovića!





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku