Davorin Bogović (ex Prljavo Kazalište) sa bendom uskoro i u Srbiji!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Davorin Bogović nedavno je okupio izvrsnu ekipu u svom bendu Bogovići sa kojom ponovo kreće u osvajanje regionalne rock scene. Ime ovog legendarnog rokera pamti cela bivša Jugoslavija jer je u pesmi “Crno bijeli svet” jednoj od najboljih pesama novog talasa i YU roka izgovorio sad već čuveno : “Moje ime je Davorin Bogović a ovo sve oko mene to je crno bijeli svet!” 


Davorin je jedan od osnivača sastava Prljavo kazalište. Zajedno je sa Zoranom Cvetkovićem (solo gitara), Ninoslavom Hrastekom (bas gitara) i Tihomirom Filesom (bubnjevi), svirao u sastavu pod imenom "Ciferšlus". a 1977. godine pridružuje im se Jasenko Houra i tada menjaju ime u Prljavo Kazalište. Nakon nekoliko albuma i velikog uspeha bend Davorin zbog privatnih i porodičnih obaveza napušta grupu


1998 godine pokreće bend Davorin i Bogovići i snima jedan studijski album "Sretno Dijete"  koji je izbacio veliki hit „Moja voljena“ i nakon nekog vremena ponovo pravi pauzu sve do 2011. kada Davorin pronalazi saradnike po svom guštu te se oformljuje bend od iskusnih muzičara. Bogoviće čine: Boris Hrepić - Hrepa, basista (Daleka Obala), gitarista Goran Gubić Hans (Radio Clash), gitarista Ernest Vinković (Drugi Način) i bubnjar Tomislav Hajak - Migač.


15. godišnjicu osnivanja grupe  Davorin i Bogovići obilježili su snimanjem tri nova singla. Prva pesma je malo žestoka "Ne volim" ,  "Nizbrdo od ljubavi"  nežnija i prožeta ljubavnom tematikom, i najnoviji singl "Krenimo“ koji najavljuje album koji će objaviti do kraja godine za diskografsku kuću Dallas records.


Na koncertima  pored pesama s njegovog prvog i  novog albuma, veći deo nastupa izvode sve one pesme Prljavog Kazališta kojima je glas Davorina Bogovića dao vanvremensku prepoznatljivost. “Mi plešemo” je po opštem mišljenju najveći hit novog talasa 80ih i dan danas često slušana na radiju i klubovima, “Sve je lako kad si mlad” pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, a kao i ostale “Moderna devojka”, “Sretno dijete”, “ Korak do sna”, “ Subotom uveče”, “Neka te ništa ne brine”, “ Crno bijeli svet” itd. su pesme koje su obeležile jedan period u domaćoj rok muzici ali koje su ostale i svuda rado slušane i prihvaćene i od mlađih generacija.


Uskoro kreću sa aktivnije sa koncertnim aktivnostima i van Hrvatske i nastupaće širom regije, a u najavi su i nastupi u Srbiji, pa će publika posle dužeg vremena moći ponovo da pleše u crno bijelom svetu Davorina Bogovića!

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.