Josipa Lisac na 7. Festivalu "LIFFE" u LeskovcuSviđa ti se? Javi ostalima!

U Leskovcu će 9. septembra biti otvoren 7. Leskovački internacionalni festival filmske režije „LIFFE“ dodelom nagrade za afirmaciju srpskog filma glumcu Draganu Nikoliću, projekcijom filma „Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića i koncertom zagrebačke dive Josipe Lisac od 21:30h u klubu "Safir".

Tokom 5 dana festivala publika će moći da pogleda preko 20 filmova, biće otvorene tri izložbe i organizovano nekoliko promocija knjiga i časopisa. Pored filma „Razredni neprijatelj“ koji je proglašen za najbolji slovenački film svih vremena, još 11 ostvarenja nadmetaće se za glavnu nagradu -  Gran pri „Živojin Žika Pavlović“, a ove godine u žiriju će biti Radmila Živković, glumica i reditelji Miloš Miša Radivojević i Stole Popov.

Prvi put biće prikazan film „Sizif  K“ Filipa Gajića, a dva dana nakon leskovačke, ovo ostvarenje moći će da pogleda i beogradska publika. Na programu ovogodišnjeg LIFFE-a naći će se i Treća konferencija reditelja, zakazana za 12. septembar.

Na festivalu će biti prikazan i prateći program, namenjen mlađoj publici, u okviru koga će biti predstavljeno 6 filmova u 3D tehnologiji, među kojima su „Planeta majmuna“, „Čuvari galaksije“ i drugi.

Ulaznice se prodaju na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra.

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.