Konkurs za mlade bendoveSviđa ti se? Javi ostalima!

Balans Studio otvara konkurs za "Putnik 4" kompilaciju autorskih bendova. U pitanju je četvrta kompilacija autorskih bendova autora Halas Edvarda - "Balans Studio" i nezavisnog izdavača iz Hrvatske Zdenka Franjića - "Slušaj Najglasnije!"
Uslovi za prijavu na ulazak na kompilaciju su da je pesma autorska (može biti ranije objavljivana,može biti snimljena u studiju ili u kućnim uslovima) i da se pesma svidi autoru.
 
Pravo učešća imaju svi bendovi i pojedinci bez obzira na žanr, bez obzira na državu, grad ili bilo kakvu razliku. Svako ko želi da učestvuje, može, važno je da je pesma autorska.
 
Prijavljivanje se vrši slanjem 3 ili više pesama za koje autor pesme smatra da bi se mogle svideti autoru kompilacije. Autor kompilacije će izabrati pesmu koja će pratiti senzibilitet kompilacije.
 
Prilikom prijavljivanja, Balans Studio će omogućiti bendovima, ali samo bendovima koji istaknu da to i žele prilikom prijave, da snime pesmu u Balans Studiu, ukoliko smatraju da bi se pesma mogla bolje uraditi od snimka koji šalju. Naravno, uslov je da se jedna od poslatih pesama svidi autoru.
Balans Studio neće nadoknađivati putne troškove bendovima koji budu želeli da snimaju u studiju.
Snimanje pesme za kompilaciju je besplatno i biće vremenski ograničeno na 4 sata snimanja.
 
Nije obavezno poslati 3 ili više pesama, može se poslati i manje, ali se time smanjuje mogućnost da se autoru svidi neka od pesama, tj da se uklopi u koncept koji je autor zamislio za kompilaciju.
 
Takođe, kvalitet snimka neće biti presudan za ulazak na kompilaciju, odlučujući će biti senzibilitet, poruka. Mogućnost snimanja u Balans Studiu je samo pogodnost koja se pruža, ne i obaveza.
 
Ovde možete preslušati (pod Balans Studio) dosadašnje kompilacije, kao i kvalitet snimka koji Balans Studio može da pruži - www.Street-StartUp.com 
 
Svi autori koji uđu na kompilaciju, biće zamoljeni da snime kratak video o bendu, oko toga će biti više priče po ulasku na kompilaciju. Biće napravljen kratak film koji će pratiti izlazak kompilacije. Neće biti obavezno, ali smatramo da je to još jedan vid promocije autora.
 
Svoje pesme/prijave možete poslati na BalansStudioSubotica@gmail.com Ili se prijaviti preko Facebook stranice www.facebook.com/BalansStudioEdukativniCentar
 
Kompilaciju će objaviti hrvatska nezavisna izdavačka kuća "Slušaj Najglasnije!"
 
Prijave traju od 10.09.2014 do 10.10.2014 kada će biti objavljen spisak bendova koji ulaze na kompilaciju.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.