Hard punk Atinjani My Turn u Kruševcu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Grčki sastav My Turn, kao jedan od trenutno kocertno najaktivnijih bendova na balkanu, posetiće, u okviru Evropske turneje, i Srbiju. Pozitivni, ali i nadrkani, kako sebe opisuju, nastupiće 4. oktobra pred Kruševačkom publikom u klubu Zamajac sa mladim čačanskim bendom Hit By Pain. Svirka počinje u 21:30 i ulaz će biti simboličnih 200 dinara.

Hardcore/punk četvorka My Turn turneju po evropi pod nazivom „Live it or leave it" započela je 18. septembra u Atini, nakon čega su, pored ostalih gradova, posetili i Skoplje, Prag, Berlin i Beč, dok 3.oktobra po drugi put nastupaju i u Novom Sadu. Turneja se završava 5. oktobra kada će Atinjani zasvirati pred publikom iz Sofije.

Ekipa sastava My Turn neće mirovati ni nakon toga, obzirom da  već 17. septembra kreću na mini  turneju koja će obuhvatiti severni deo Grčke i Tursku.

Bend je nastao 2010. godine i iste objavljuju prvi demo album "Nobel Intentions", kako bi se dve godine kasnije pod etiketom MT recordsa pojavio album "Athens". Mnogi ih poznaju po saradnji sa beogradskim bendom The Bridg sa kojim su tokom prehodne godine objavili 'friendship' split 7"album na kome su se našle dve numere "To The Kids" i "Don't Run Away".

"Najpre je planirano da sastav My Turn nastupi u Kraljevu u klubu Baunty u organizaciji "Pozitivne Omladine". Kako je ovaj klub u međuvremenu zatvoren, momci iz Pozitivne Omladine su me kontaktirali, videvši da sam se ponovo aktivirao u tom smislu, tako da sam prihvatio da organizujem koncert benda My Turn u Kruševcu. Za sada imamo dogovor da mi Pozitivna Omladina prosleđuje bendove koji njih kontaktiraju i uveravaju me da imaju od dvadeset do trideset poziva mesečno.", navodi Miloš Novaković iz  organizacije New Scene United i dodaje:

"Organizaciju New Scene United sam dugo vodio samo ja, ali nedavno mi se pridružio Stefan Begović organizator kruševačkog Skate Festa. Tačnije, on je odlučio da svoje koncerte najavljuje pod okriljem New Scene United-a. Inače, mi imamo interni dogovor, pri čemu je svako zadužen za bend koji ugovori, ali naravno da pomažemo jedan drugom. Stefan je planirao da se posveti bendovima iz Srbije i regiona."

Kako je Miloš u nastavku istakao  u narednom periodu očekuje nas još puno dešavanja. Već 18. oktobra u klubu Zamajac nastupaju Fast Response iz Zagreba, DOK7 iz Niša, kao i kruševački sastav All My Heroes Let Me Down. Nekoliko dana nakon toga, 23. oktobra iz Soluna dolazi punk rock sastav Voodoo Healers. Bend podrške biće lokalni Crveni Karton. Nedelju dana potom nastupiće još jedan grčki bend SPInnERS (indie/punk/post hardcore/experimental/grunge.

Cilj organizacije New Scene United je pretežno  promocija underground umetnosti, te smo u prethodnom periodu u kruševačkom klubu Zamajac imali prilike da pogledamo nastupe bendova Gravity  Lost iz Nemačke, Francuskog sastava Celestei Ruske grupe Reka. Sredinom leta u ovom prostoru organizovana je i izložba "Zombijana Crta Tviter". 



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku