NACIONALNA KLASA PO FILMU GORANA MARKOVIĆA PRVI PUT NA POZORNICISviđa ti se? Javi ostalima!


Još jedna sezona u pozorištu DADOV počeće novom premijerom ovog puta predstavom „Nacionalna klasa“ po tekstu Gorana Markovića, a u režiji Ane Grigorović. Premijera predstave zakazana je za 10. Oktobar 2014. u 20 časova.


„Te davne 1979. godine uloženo je mnogo napora i kreativne energije da film Nacionalna klasa postane kultni, da njegovi likovi i priča nadžive svoje vreme i da ne padnu u zaborav. Mislilo se na najmanji detalj, vrlo posvećeno se pripremalo i snimalo, kako bi sve bilo autentično. Muzika je postala kultna, kao i svaki kadar i replika filma. On je sasvim verno oslikao vreme u kome se tako lepo živelo i u kom je jedina briga mladih bila pobediti na nacionalnoj klasi i preći u višu.

I pored toga, današnji mladi mnoge stvari u filmu ne razumeju. Zato što te stvari više ne postoje, zato što je njihovo vreme drugačije i zato što oni danas imaju mnogo veće probleme od pobede na trci. Oni su pored pokušaja da dočaraju likove i priču ovog  filma, zapravo sebi pokušali da objasne vreme u kome je snimljen film, kao i da odgovore na pitanje zbog čega je ovaj film kultan i kako nešto postaje kultno. Tako je nastala Nacionalna klasa 1979 – 2014. “ –rekla je rediteljka predstave Ana Grigorović

Dramaturgiju u ovoj predstavi potpisuje Vanja Nikolić, a u predstavi igraju Žarko Mladenović, Isidora Lukić, Igor Ilić, Milica Božić, Aleksa Jovčić, Nevena Mijatović, Stanko Kurjakov, Nikola Sretenović, Anastasija Jolović, Pavle Malešević, Marija Zec, Andrea Pjević, Đorđe Mišina i Jagoš Milošević.

Predstava se premijerno igra u petak 10. oktobra 2014. u 20 časova, prva repriza planirana je za 30.oktobar.

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon blagajne pozorišta DADOV 011/3243-643
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku