NEDELJA STUDENTSKOG TEATRA NA SCENI DADOVASviđa ti se? Javi ostalima!

Sinoć na sceni Pozorišta DADOV operom „Na uranku“ Stanislava Biničkog, u izvođenju studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu počinju dani studentskog pozorišnog stvaralaštva.

U pridou između 20. i 24. oktobra na sceni Pozorišta DADOV izvešće se najuspelija studentska ostvarenja izvedena tokom školske 2013/2014.  Nedelju studentskog teatra otvoriće igranje opere „Na uranku” Stanislava Biničkog, u režiji Darijana Mihajlovića, pod dirigentskom palicom profesorke Dragane Radaković u izvođenju studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Operu “Na uranku” svi koji nisu stigli da pogledaju večeras, moćiće to da učine 21. oktobra od 20 časova.

Predstavu Dejvida Memeta “Oleana” u režiji Ane Đorđević, publika će moći videti, trećeg dana ove revije najboljih studetskih ostvarenja, u sredu 22. oktobra. Glavne uloge u ovoj predstavi tumače Jelisaveta Karadžić i Dušan Matejić.

Treća na programu je predstava  Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića u kojoj igraju  Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović i Ivana Dudić. Predstavu “Art” odigrana je sa velikim uspehom na dva festival, Beogradskom letnjem festival 2014 i na ovogdišnjem Film street festivalu. Svoj festivalski život ova predstava nastavlja 22. novembra kao redovan program Festivala studentskog pozorišta 2014. u Novom Sadu.

Poslednja predstava, koja će se odigrati u petak 23. oktobra, je predstava Harolda Pintera “Bez pogovora” u režiji Predraga Stojmenovića u kojoj igraju Bogdan Bogdanović i Dušan Matejić. Ova predstava je sa velikim uspehom odigrana na ovogodišnjem FESTUMU održanom u maju u prostorijama SKC-a.

Predstave “Oleana”, “Art” i “Bez pogovora” predstavljaju produkciju Fakuteta dramskih umetnosti u Beogradu i igraju ih studenti koji su diplomirali glumu kod profesora Vladimira Jevotovića i docent Srđana J. Karanovića.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.