NEDELJA STUDENTSKOG TEATRA NA SCENI DADOVA



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Sinoć na sceni Pozorišta DADOV operom „Na uranku“ Stanislava Biničkog, u izvođenju studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu počinju dani studentskog pozorišnog stvaralaštva.

U pridou između 20. i 24. oktobra na sceni Pozorišta DADOV izvešće se najuspelija studentska ostvarenja izvedena tokom školske 2013/2014.  Nedelju studentskog teatra otvoriće igranje opere „Na uranku” Stanislava Biničkog, u režiji Darijana Mihajlovića, pod dirigentskom palicom profesorke Dragane Radaković u izvođenju studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Operu “Na uranku” svi koji nisu stigli da pogledaju večeras, moćiće to da učine 21. oktobra od 20 časova.

Predstavu Dejvida Memeta “Oleana” u režiji Ane Đorđević, publika će moći videti, trećeg dana ove revije najboljih studetskih ostvarenja, u sredu 22. oktobra. Glavne uloge u ovoj predstavi tumače Jelisaveta Karadžić i Dušan Matejić.

Treća na programu je predstava  Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića u kojoj igraju  Brankica Sebastijanović, Anita Stojadinović i Ivana Dudić. Predstavu “Art” odigrana je sa velikim uspehom na dva festival, Beogradskom letnjem festival 2014 i na ovogdišnjem Film street festivalu. Svoj festivalski život ova predstava nastavlja 22. novembra kao redovan program Festivala studentskog pozorišta 2014. u Novom Sadu.

Poslednja predstava, koja će se odigrati u petak 23. oktobra, je predstava Harolda Pintera “Bez pogovora” u režiji Predraga Stojmenovića u kojoj igraju Bogdan Bogdanović i Dušan Matejić. Ova predstava je sa velikim uspehom odigrana na ovogodišnjem FESTUMU održanom u maju u prostorijama SKC-a.

Predstave “Oleana”, “Art” i “Bez pogovora” predstavljaju produkciju Fakuteta dramskih umetnosti u Beogradu i igraju ih studenti koji su diplomirali glumu kod profesora Vladimira Jevotovića i docent Srđana J. Karanovića.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku