Popečitelji ove subote u Kragujevcu!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Grupa Popečitelji će u subotu 1-og novembra nastupiti u kragujevačkom Domu omladine. Koncertima pod nazivom “Ko radi? Deset godina posle!“ Popečitelji ove godine obeležavaju deset godina od objavljivanja albuma "Ko radi?". Na ovom nastupu, kome su prethodili koncerti u Beogradu, Nišu, Zaječaru i Novom Sadu, Popečitelji će pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata.

I na ovom događaju će, kao i u ostalim gradovima, Popečitelji imati specijalnog gosta na bini - u subotu će to biti Saša Vujić - Vuja, frontmen poznatog kragujevačkog Punk/HC sastava KBO!.

Karte za ovaj koncert su u pretprodaji (Dom omladine) po ceni od 300, dok će na ulazu koštati 400 dinara, a početak je najavljen za 22:00.
 
Ova ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004-te godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. "Ko radi" se ubraja među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top lista. Ovim albumom i ekplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji. Aleksandar Žikić u recenziji albuma "Ko radi" u dnevnim novinama Blic, te 2004-te godine, između ostalog piše: "Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri „konvencionalna" instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom nasleđu…Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji.”
 
Povodom ovih koncerata bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „ Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu “Ko radi?“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005 godine u Varšavi, u studiju Silentio records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

https://soundcloud.com/popecitelji/kvarcna-2005
 
Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu “svi odjednom”, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu“ izjavio je ovom prilikom Saša Furunović.

www.drugastvar.com
www.popecitelji.comSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku