Posle poplave nastavljaju se pank svirke u SvilajncuSviđa ti se? Javi ostalima!

U Svilajncu će se krajem meseca oktobra i početkom  novembra desiti dva nesvakidašnja rokenrol događaja. Prvi će se desiti u subotu 25. oktobra kada će nastupiti grčki pank - rok desperadosi Voodoo Healers.
U sklopu njihove nove evropske turneje ”Here Today Gona Tomorrow “ promovisaće njihov dugo očekivani  album " First You Dream After You Die " koji  izlazi 31. oktobra ove godine za nemačkog izdavača TrueTrash Record iz Minhena 
Bend iz Soluna je neumoran kada su u pitanju turneje i koncerti. U poslednjih nekoliko godina sviraju po dve turneje godišnje i imali su preko 400 koncerata. Gostujući u preko 20 zemalja kako po Balkanu, tako i po čitavoj Evropi Hristosu i ekipi iz benda ovo će biti drugo gostovanje u Svilajncu. Ovde su svirali u zimu 2013. a ove noći društvo će im praviti sve aktivniji ženski pank bend Replicunts iz Beograda dok su lokalna podrška Brainseekers. Koncert će se održati u Katastrofi ( kafana kod Jokse, put za Markovac ) od 21h ulaz je 150 dinara.


Nekoliko dana nakon toga, na istom mestu u utorak 4. novembra od 20 sati nastupiće i dva nemačka sajkobili benda, u okviru njihove East- Europe turneje Tazmanian devils iz Numberga  i Rusty Robots iz Goslera. Specijali gosti su im The Fancy dolls, ’77 new wave inace tzv. side project ove psychobilly ekipe.

Ulaz je 200 dinara.


The Tazmanian Devils dva momka (na gitari i kontrabasu) i devojka za bubnjevima svoj muzički izraz formiraju na tragu psychobilly ekspanzije 80-tih. Nedistorzirana gitara uparena sa besprekornom rockabilly ritam sekcijom i pištavo-režecim vokalom. Snažan uticaj na njih izvršili su Charlie Feathers, Link Wray, The Cramps, Batmobile uz neobičnu horor liriku ovaj nemački trio se svrstava među najbolje evropske psychobilly bendove. Do sada su objavili tri albuma: “Evil Boppin’” (2005.), “Wrecktime!” (2007.) i “Rhythm’n'Psycho Jamboree” (2009.).


Rusty Robots old school psycho-rockabilly nastao 2011 godine.Tri momka kontrabas,bubanj i gitara  koju svira Salmi Salmiak jedan od najtalentovanijih mladih autora evropske rockabilly-psycho scene.Muzika ovog trija najviše podseca na Stray cats, Meteors, Guana Batz uz  tekstove neuzvracene ljubavi,opšte dosade i besmisla života uvodi nas u vremenski vremeplov i  vraca u London 80-tih godina prošlog veka. Trenutak kada je ovaj zvuk doživeo svoju ekspanziju.Njihov debi album"We Are The Rusty Robots"  iz 2012 dobio je sjajne kritike.


Da se podsetimo, u noći između 15.i 16. maja 2014. godine. Svilajnac je zahvatio snažan poplavni talas.Od bujice koju je izazvala reka Resava u Svilajncu je  stradalo  preko 2000 kuća i jedan građanin je izgubio život. Posle poplave i doživljenog stresa pomenuta kulturna dešavanja su pravo osveženje za učmalu rokenrol omladinu Svilajnca Nedostatak adekvatnog klupskog prostora i prirodne nepogode nisu obeshrabrili organizatore garažnih svirki da prestanu sa svojim aktivnostima. Oni najavljuju još  koncertnih dešavanja i nova kulturna  iznenađenja, u narednom periodu,  koja će se desiti u ovom gradu.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku