Prvi album benda Empathy Soul Project



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zrenjaninski trio Empathy Soul Project predstavio je svoj prvi studijski album pod nazivom „Pyrrhic Victory“ na kojem se nalazi jedanaest pesama.

Muziku, tekst i aranžmane za sve pesme uradio je bend koji je takođe samostalno producirao album, radio miks i mastering. Za snimanje albuma bio je zadužen Vladimir Negovanović. Pesme su snimane u beogradskom studiju „Sky“  tokom leta 2013. godine.

O albumu „Pyrric Victory“ Nenad Radaković, frontmen benda je izjavio: „Album je rezultat višegodišnjeg rada benda. On je jedan od ciljeva koji smo zacrtali sebi i posle velikog truda, želja, padova i uspona on je tu pred vama. Pronalaženje izdavačke kuće je sledeći veliki korak koji hoćemo da napravimo. Želimo da ostvarimo saradnju sa ljudima koji će razumeti sve ono što predstavljamo, razumeti i na pravi način to prezentovati ljudima. Imamo planove i za promociju albuma van granica naše zemlje“.

Nenad je naglasio da je Empathy Soul Project ostao dosledan umetnosti i istraživanju te da su sa prvobitnog kursa alternativnog roka skrenuli i uplivali u vode elektronike, noise rock-a, dream pop-a, shoegazing-a.

„Slušajte album, komentarišite, delite. Za vas smo ga uradili. Uživajte!“, poručio je Nenad publici koja ih zna od ranije, ali i onima koji će ih tek otkriti ovim albumom.

Empathy Soul Project su: Nenad Radaković (vokal, gitara, bas gitara, synth), Rade Radojčić ( vokal, gitara, bas gitara) i Predrag Papić (bubnjevi, perkusije, vokal).

Album se može preslušati na YouTube kanalu benda:

https://www.youtube.com/watch?v=Za2HaKlYa4g




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku