"Dževad", novi album grupe Crno dete



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Rok grupa Crno dete iz Beograda predstavlja svoj drugi album, "Dževad", koji se može preslušati i besplatno preuzeti na adresi http://www.crnodete.com
Na albumu se nalazi osam pesama koje spajaju alternativni rok sa improvizacijom, bukom i etno uticajima.

Crno dete je duo sastavljen od muzičara koji dugo deluju na domaćoj underground sceni: Milan Bukejlović (Petrol, Kriške, Virvel) - bubnjevi i Damjan Brkić (Klopka za pionira) - gitara, glas.  Zajedno rade od 2012. godine.  U početku sviraju potpuno improvizovanu muziku, stvorenu tokom samog izvođenja. Album "Dževad" je nastao od odabranih improvizacija zabeleženih tokom 2013. godine, pretvorenih u klasične pop/rok pesme. Materijal je snimljen u jednom danu, na sedmom spratu zgrade BIGZ-a u Beogradu.

Autorka omota je Ana Vujović (www.anavujovic.net)

http://www.crnodete.com
https://crnodete.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/crnodete

"Ovo je naše čedo, neiskusno, musavo nastalo kao komentar na vreme u kojem živimo i dve godine našeg druženja i dugogodišnjeg muzičkog razumevanja. Nismo birali reči ni oruđa, zato nemojte ni vi." - poručili su iz benda.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku