Novi album benda DREDDUPSviđa ti se? Javi ostalima!

I DREAMT OF A DRAGON (2014)
industrial rock / massacre industrial

Šesti album novosadskog industrial rok benda dreDDup ugledao je svetlost dana. Album nosi naziv 'I Dreamt of a Dragon' i sniman je u periodu 2012-2014 u novosadskom studiju DURU.  Sadrži ukupno 13 novih autorskih pesama od kojih tekst za jednu potpisuje Dario Seraval, legendarni frontmen slovenačkog industrial ebm benda Borghesia. Koncepcijski, dreDDup se trudio da ovim albumom ode u neke, za njih, još uvek neistražene sfere zvuka poput  synth pop i dance rok žanrova. Priča iza 'I Dreamt of a Dragon' se nastavlja posle priče 'Nautilus' albuma, koji je predstavljao ulazak u dubine okeana i unutrašnjeg mira. Novi album predstavlja svetlost na kraju mračnog tunela i novo rođenje unutrašnje religioznosti. Vokale na albumu, pored Inkvizitora, potpisuju i Mar2ta, bivša članica novosadskog sastava Detonatori i ZBL kao i glumica Ljuma Penov, koja je gostovala kao vokal i na prethodnom albumu benda. Ovim albumom, dreDDup su
rešili da pokažu i svoju svetliju stranu a uskoro možete očekivati i nekoliko video spotova, za numere: TamTamTam, Cannibal Drive i Etika. Bend je trenutno u fazi pronalaženja adekvatnog izdavača za CD izdanje, dok se preko Bandcamp stranice već može poručiti i preslušati album u digitalnoj formi.

link za preslušavanje albuma:

listing pesama:

01 LeedSkalNin (1:06)
02 Fuck Me Like There's No Tomorrow (4:03)
03 We Sperm Noise (4:29)
04 Cannibal Drive (4:29)
05 They Live We Sleep (5:26)
06 Pussy Control Panel (4:41)
07 Wet4Vet (4:28)
08 TamTamTam (4:37)
09 Sadam and Eve (f Mar2ta) (2:31)
10 Marquis de Novi Sad (1:17)
11 Robots of Death (5:14)
12 Etika (f Dario Seraval) (4:07)
13 Wake Me When This World Dies (5:09)

ukupno trajanje: 52 minuta

YouTube link za jednu od pesama:Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku