Mark Lanegan u utorak stiže u BeogradSviđa ti se? Javi ostalima!


Ostalo je još samo nekoliko dana do trećeg pohoda Marka Lanegana na Beograd! Podesite prijemnike - ,,Fantomski radio" će vas uživo oduvati svojim  brutalnim, zavodljivim, ubitačnim talasima.

Ulaznice su od danas dostupne po ceni od 2.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, u kafeu Šikarica, Skadarska 22, kao i na svim Eventim i Gigs Tix prodajnim mestima.

Podsećamo da će ovo biti treći koncert Marka Lanegana u
Domu omladine Beograda u samo tri godine i treći album koji promoviše u našim krajevima – Blues Funeral, Imitations i sada Phantom Radio. Nikada do sada nijedan muzičar nije uradio tako nešto u Srbiji! Oba prethodna Laneganova koncerta bila su rasprodata i to je dovoljno upozorenje za sve da karte ovog puta kupe na vreme. Svemirski bluz se vraća u Beograd!
Odvažniji nego ikad, Lanegan se vraća u Dom Omladine sa najeklektičnijim zvukom i  najraznovrsnijom set listom, koju će činiti presek cele solo karijere uz nekoliko neočekivanih poslastica/rariteta/obrada. Sa svojih 50 godina, ,,Neumorni Mark" snimio je gotovo 50 albuma sa kim god je poželeo. Bilo da svira hard rok, svemirski bluz, gotik pop, indastrial, ambijentalnu elektroniku, trip-hop ili peva šlagere, Lanegan je istinski propovednik muzičke slobode, uvek spreman da se nađe u novom zvučnom okeanu. Zato, spremite se za hodočašće, pre nego za susret sa očekivanim. 
Nije tajna da je Lanegan odavno tiha patnja klupske publike, pa je njihovu glad nedavno utolio albumom remiksa "A Thousand Miles Of Midnight - Phantom Radio Remixed", izvrsnim dokumentom njegove širine i nadahnuća koje daje muzičarima svih senzibiliteta. Upravo su takvi i njegovi stalni saborci na turneji, predvođeni fantastičnim engleskim multiistrumentalistom Duke Garwood-om, koji će u uvodnom delu odsvirati pesme sa njegovog sjajnog novog albuma "Heavy Love", snimljenog u studiju Josh Homme-a (Queens of the Stone Age) u Los Anđelesu sa Alain Johannes-om i Laneganom kao glavnim saradnicima. Kalifornijska pustinja, njena nepreglednost i praznina, bili su glavna inspiracija za ovaj atmosferični, instrospektivni album koji uživo najdireknije komunicira sa publikom, Djukovom gitarom i glasom.

Ovog puta imaćemo priliku da čujemo i novi bend dvojice stalnih Laneganovih koncertnih saradnika - Fred Lyenn Jacques i Aldo Struyf će nastupiti kao The Faye Dunaways. Njihov mračni psihodelični kraut bluz sa dosta elektronike biće intrigantan uvod u uzbudljivo koncertno veče. Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku