Ne oklevaj! Improvizuj!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

„Не оклевај! Импровизуј!“ је пројекат који је  настао као резултат низа  предавања и практичног рада у оквиру радионице коју је од септембра до децембра 2013. године доцент Срђан Ј. Карановић одржао студентима четврте године глуме на тему „Театар импровизације“. У свом изворном облику пројекат је премијерно изведен 27.12.2013. године на ФДУ.

„Не оклевај! Импровизуј!“ није представа настала по драмском тексту већ је њен садржај заснован на низу вежби импровизације. Импровизације су инстинктивне спонтане игре у којима учесници, попут деце, користе своју машту да би се играли и креирали шта год пожеле. Импровизације нису сцене већ само  начин да се сцене спонтано креирају.

Све што глумци буду изводили 25.3. у 20 часова настаће управо тог тренутка пред присутном публиком без икакве претходне припреме. Дијалог, причу, ликове и радњу заједничким ангажманом креираће сами учесници(глумци) кроз развијање импровизације. Модератор(Срђан Карановић) ће по потреби публици објаснити механизме и принципе по којима одређена вежба импровизације настаје и развија се. У одређеним вежбама импровизације модератор ће позвати публику да глумцима предлаже почетне околности, односе између ликова или тему за сцену која би требало спонтано да  настане. Док је у конвенционалном позоришту представа претходно припремљена и намењена да се само прикаже публици, у театру импровизације „представа“ настаје у садашњем тренутку, често уз учешће публике која преузима активну улогу „саиграча“ глумаца.

Учесници у пројекту су( студенти мастер студија глуме  на ФДУ):

Богдан Богдановић

Јована Гавриловић

Ивана Дудић

Милош Ђуровић

Јелисавета Караџић

Ива Кевра

Душан Матејић

Стефан Радоњић

Бранкица Себастијановић

Анита Стојадиновић

Модератор: доцент Срђан Ј. Карановић





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku