Premijera predstave BUDUĆNOST PROČITANA U BETONU I KAMENU



Sviđa ti se? Javi ostalima!

TkH - Teorija koja Hoda (Beograd, Srbija) i DasArts (Amsterdam, Holandija)

BUDUĆNOST PROČITANA U BETONU I KAMENU

Autor: Bojan Đorđev

 

Predstava je nastala u saradnji sa: Selma Banić (Banich), Fernando Belfiore, Siniša Ilić, Damjan Kecojević, Ola Maćevska (Maciejewska), Katarina Popović, Manolis Cipos (Tsipos)

 

Izvode: Selma Banić, Bojan Đorđev, Damjan Kecojević i Ola Maćevska

 

Predstava je imala svetsku premijeru u Amsterdamu u junu 2015.

 

Premijerna izvođenja u Beogradu:

Ponedeljak, 25. januar 2016. u 20 časova

Utorak, 26. januar 2016. u 21 čas

Sreda, 27. januar 2016. u 20 časova

 

Dom omladine Beograda (Velika sala), Makedonska 22

 

Ulaz je besplatan. Obavezno je unapred izvršiti rezervaciju ulaznica

na broj telefona: 064. 64.9.77.35 ili e-meil adresu: dragana.jovovic@tkh-generator.net

 

 

Predstava Budućnost pročitana u betonu i kamenu je pogled u komunističku umetnost i politiku 20. veka, putovanje partizanskim šumama Jugoslavije, ekskurzija na Kozaru, Sutjesku i Kadinjaču, radna akcija izgradnje budućnosti kroz privremeno i nepredvidivo iskustvo pozorišta. To je pozorišna struktura, poziv na zamišljanje, posmatranje i dešifrovanje društva – i u svojoj konačnici, poziv na fizičko aktiviranje telesne inteligencije.

 

U osvit Oktobarske revolucije 1917. godine, Vladimir Iljič Lenjin piše da jedini način na koji možemo ostati verni revoluciji jeste da je posmatramo kao umetnost. Sledeći ovu misao autori predstave Budućnost pročitana u betonu i kamenu, istražuju i čitaju spomenike jugoslovenske Narodnooslobodilačke borbe istovremeno i kao tragove revolucije i koordinate za novo društvo.

 

 

Produkcija: Teorija koja Hoda (Srbija) i DasArts (Holandija)

Ko-produkcija: Dom omladine Beograda (Srbija) i Lokomotiva – Centar za nove inicijative u umetnosti i kulturi (Makedonija) kroz projekte „Nomad Dance Academy" i „Life Long Burning"

Finansijska podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Evropska Unija – program „Kultura"

 

 




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku