KONKURS ZA KRATKU VILINSKU PRIČUSviđa ti se? Javi ostalima!


Klub Reč i glas u saradnji sa LEILA knjige i ploče objavljuje
konkurs za kratku priču pod nazivom

VILINSKE PRIČE.
 
Pozivamo Vas da Vaše radove na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku, obima do 5400 karaktera sa belinama, pošaljete na adresu bgstorytelling@gmail.com do 15. aprila 2016. godine. Žiri u sastavu Milica Cincar-Popović (Srbija), Tamara Lujak (Srbija) i Mario Lovreković (Hrvatska) objaviće rezultate i dodeliti prve tri nagrade 30. aprila u Klubu LEILA knjige i ploče. Posebno priznanje i nagradu dodeljuje elektronsko izdavaštvo Nine Commas iz Rijeke, koje je priredilo zbirku odabranih radova sa prethodnog konkursa Kluba Reč i glas, pod nazivom "Tragom srpske folklorne fantastike".

Sponzori konkursa: LEILA knjige i ploče, NINE COMMAS, Izdavačka kuća METAPHYSICA, Izdavačka kuća PRESSING.

O vilinskim pričama
Vile su metafizička bića više prirode od ove koju čoveg percipira. Francuska reč za vilu, 
fée, označavala je ženu vičnu magiji, koja poznaje snagu i moći reči, minerala i biljaka.
 
Bez obzira da li Vaša vila živi u nekom drvetu, cvetu, kući od vetra, ili se krije u telu sasvim obične žene, u davnoj prošlosti, u današnje vreme, ili u budućnosti, bez obzira da li je njena priča tužna ili vesela, strašna ili uspavljujuća - pošaljite je na naš konkurs. Niska koju našim pričama nanižemo biće utoliko lepša ukoliko perle budu što različitije.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku