Cardinal Point (ex GodDamn) sa gostima u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu 19. marta u klubu Drum (ex Blue Moon) održaće se beogradska koncertna promocija debi albuma "Spit on trust and reliance" Nocturne media 2015 benda Cardinal Point - southern heavy rock/metal grunge (Vranje) a kao gosti na promociji sviraće i Ućuti Pas - rap core reggae funky ska crossover (Lazarevac), Infinitiv - metal rock (Požarevac) i POTOP - garage/stoner (Beograd).

Cardinal Point je sastav nastao početkom 2012. godine. Posle definisanje žanra u istoj godini, bend stupa na scenu pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama moze da se okarakteriše kao southern/heavy rock sa elementima grunge-a i metala Učestvuju i osvajaju nagrade na nekoliko respektabilnih demo festivala dd kojih se izdvaja Belgrade Demo Fest gde u konkurencji preko 100 bendova iz cele Srbije osvajaju drugo mesto kao i treće mesto na zaječarskoj gitarijadi. Nastupali su i na Beer Festu, Jelendemo Fest, Reload Festival, Šumadija Festu, Revolution Fest, Drugom stranom festival, Balkan Street festival, dan D festival itd. Usled brzog nastanka novih bendova u svetu sa istim ili sličnim imenom, odlučili su i da promene ime u "Cardinal Point" direktno ukazujući na njihov žanr, stil i prkosno ponosan stav o njihovom geografskom položaju kao južnjaka. Snimili su njihov debi album koji je izašao 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću "Nocturne media", pod nazivom "Spit On Trust And Reliance", koji sadrži 11 pesama + bonus track (LP - 54 min.) koji je pokupio odlične kritike po od medija u Srbiji i regionu.

Ućuti Pas je lazarevački crossover bend u čijim pesmama se mogu čuti hip hop, core, reggae. ska , funky i drugi ritmovi. Pobednici su Belgrade Demo Fest Live 2013. Beer Fest, Arsenal Fest, Lake Fest, Gitarijada. KST maskenbal su samo neki od velikih nastupa do sada. Prošle godine su za etiketu Nocturne media objavili prvenac "kako da ne kako da ne mogu ti reći da da" koji prate već dva odlična spota za pesme "Neke stvari" i "Pismo i glava" pored dva live snimka njihovih prepoznatljivih i zaraznih hitova "Džaba" i "Tražim".

Infinitiv je tročlani sastav nastao u Požarevcu krajem 2010. koji danas radi i stvara u Beogradu. 2012. su izdali svoj prvi EP pod nazivom ,,Deep inside''. Posle dosta svirki širom Srbije i učesca na festivalima i demo takmičenjima (BDFL 2013, Majska gitarijada 2012), bend krajem 2013. objavljuje svoj prvi album ''U beskraj'' sa hit singlom "Sve u meni gori", sa opcijom free download-a preko Nocturne magazine-a. 2015. album ''U beskraj'' potpisuje izdavačka kuća '''Bureque records''. Nakon toga, bend započinje koncertnu promociju pesama sa prvog albuma, kao i izradu i promociju pesama koje će se naći na drugom albumu.

POTOP je tročlani sastav iz Beograda, aktivan od 2015. godine. Postavu čine: Nevena - bubanj, Vojče - gitara i vokal i Nikola - bas. Zvuk karakterišu rif i vokal na engleskom jeziku. Podršku publike već imaju a pažnju muzičke javnosti polako stiču svirkama po Beogradu i Srbiji i polako pripremaju debi album.

Ulaz u klub je od 22h a karta će biti 200 din. Klub Drum (ex Blue Moon) se nalazi uZmaj Jovinoj 4. Fb event link: https://www.facebook.com/events/1078489158874218/

https://www.youtube.com/watch?v=W9I8jVgnxVs




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku