Koncert bendova Xanax i i Auf Wiedersehen u Kulturnom Centru GRAD



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Grupe Xanax i Auf Wiedersehen nastupiće u petak 4.3. u
KC GRAD-u od 22h.

Auf Wiedersehen kombinuje elektro zvuk i funk ritmove sa blues gitarama, psihodelijom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. Publici su najpoznatiji su po radijskim singlovima "Grad" i "Koferi", a njihov zvuk se može definisati kao garažni disko, elektro blues ili electro-no wave-disco punk. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, mislimo da će Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vašim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu.

Pesme Xanax-a obuhvataju širok spektar muzičkih stilova, od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim uticajima do no wave disco-punk pesama plesnog karaktera. Neuobičajena postava benda koju čine dve analogne klavijature, bubanj, čelo i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda. Njihove koncerte na kojima isporučuju veliku količinu energije, praćenu jasnom porukom direktnih tekstova, nikako ne treba propustiti. Grupa Xanax je sa pesmom „Mašinerija" četiri nedelje bila na prvom mestu emisije „Diskomer" Radija Studio B u 2012. Singl "Reč iz filma" ponovio je uspeh prethodnog i našao se na svim relevantnim top listama, kao i na listi top 50 najboljih singova 2013. U okviru svoje turneje 2014."Ova tama nije stvarnost" grupa Xanax je svirala u 20 gradova širom Srbije i regiona, a u junu mesecu 2015. grupa Xanax je imala zapažen nastup i na EXIT festivalu.

Muziku pre koncerta puštaće Janja i Zoja, a posle koncerta David Popović i Milan Trajković b2b.

event: https://www.facebook.com/events/927841044011083/



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku