Blackberry Smoke - LiveSviđa ti se? Javi ostalima!

Blackberry Smoke su bend iz Amerike i sviraju dobar kantri/bugi vugi, svrstavaju se i kače se po indie magazinima ali su savrseni za dosadna prepodneva kad vam zadnja cigareta dogori do prstiju i poslednja kap alkohola biva potrošena, kad lopovi i ubice skupe svoje falange oko vas, a svi vas ostave na cedilu. 
Oni pevaju o dnu, o nekom starom svetu straćara koje su se dimile, o kantri barovima i savršeni su nastavljači muzike henka d trećeg. Oni su dobri, šteta sto ih nema po Evropi koja je upala u neki goa trance i muziku mrtvih umetnika, tj izumrlih umetnika koji nemaju veze sa umetnošću. Ovo je muzika poslednjih ljudi, i opet, moram reći da su skroz dobri i  da zaslužuju ponovno slušanje i analizu  ljudi kompetentnijih od mene. Ima tu i uticaja retro metala, ovaj live snimak je savršeno dobar i nedovoljno dobar za evropski radioplay ali trebaju nam, jer su jaki, dobri i pevaju o tome što nas izjeda, a to su ljubav, strast i ono što na je na brdovitom Balkanu od duše ostalo.
Tu su klavijature, bas, gitara i savršen glas predvodnika benda, i luda zabava za sve nas kojima je čist rokenrol u krvi. Nema veće lopurde u svojim stihovima od kilibarde, a nema vecih kantri autora od ovih, koji udaraju starim oružijima, kao u antička vremena kada su neki tupsoni lupali jedni drugima lobanje o stene, što se izgubilo, i nadamo se da danas neće toga više biti. Sada Ameri imaju ovo i glupe ratne igre sa Rusijom, koja nema smisla. Ovo valja, ono potonje je pogubno po ovu civilizaciju. To je od čoveka čoveku. Ovde ima dobrih rifova, ako ti se ovo ne svidja, idi pusti Stoju i prikucaj taj kabl za drugi.

Ilija ĐurđanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.