Little dead bertha i Demist 22. jula u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

 

Little dead bertha(Sympho black/death metal - Rusija)

 

Bend Little dead bertha osnovan je 1994.godine u gradu Voronježu(Rusija). Prvi album "In memorium Premortis" objavili su 1997.godine a naredni "Two sides" dve godine kasnije. Oba albuma karakteriše žestok gothic/doom metal sa primesama klasične muzike.

Nakon izlaska drugog albuma došlo je do izmena u postavi benda, što je rezultovalo promenom zvuka na narednom izdanju "Light and Shadows" koga karakteriše dosta mekši zvuk u odnosu na prethodnike.

Dve godine kasnije bend objavljuje "Way of Blind" za Stygian Crypt Productions. Ovim izdanjem bend je predstavio novi zvuk koga će se držati do današnjih dana, a u pitanju je kombinacija sympho/gothic metala sa primesama death i black metala. Godine 2010.bend izbacuje poslednji studijski album "Angel and dust". Početkom 2016.godine Little dead bertha učestvuju na tribute izdanju posvećenu legendama gothic metal zvuka Paradise lost, sa obradom pesme "Forever Failure". Grupa trenutno radi na novom albumu koji bi trebalo da ugleda svetlost dana do kraja godine, a koncertom u Beogradu bend će proći kroz svoju izuzetno uspešnu karijeru koja traje već preko 20 godina

 

Veb sajt: http://ldbertha.ru/e_main.htm

Facebook: https://www.facebook.com/ldbertha/?fref=ts

Demist - biografija

Demist su mlade nade srpskog metala i jedan od retkih sastava na našoj sceni koji neguje gothic/progressive melodeath metal zvuk. Grupa Demist započela je svoj rad 2008.godine kada su je osnovali klavijaturista Marko Lukić i pevačica Dragica Maletić. Nakon određenih izmena, postavu upotpunjuju Ilija Marković (bas), Stefan Gajić (gitara), and Mladen Jovanov (bubnjevi).

Godine 2015. objavljen je prvenac "Guilt and Pleasures" u digitalnom formatu. Iste godine bend dobija pozive za nastup kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Kao glavne uzore navode bendove Nightwish, Evanescence, Kamelot, Tristania, In Flames, Disturbed, Moonspell, Sins of Thy Beloved.

Veb sajt: http://demistband.com/

Facebook: https://www.facebook.com/demist.band/?fref=ts

Koncert će se održati u petak 22.jula u klubu Doma omladine Beograda. Cena ulaznice je 250 dinara i mogu se kupiti na dan koncerta.

FACEBOOK EVENT:  https://www.facebook.com/events/210123526037653/210128762703796/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku