THE BITE nakon dvogodišnje pauzre predstavili novi singl "LIES"!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Posle dve godine pauze, beogradska grupa The Bite u izmenjenom sastavu, vraća se na domaću rokenrol scenu, novim singlom „Lies".

Punokrvni rokenrol u pesmi „Lies" donosi odličan rif i sirovu energiju benda koji je oduvek svoju punu snagu pokazivao na živim nastupima. „To je prava "bajtovska" stvar, koja nas "vozi" kroz tekst o lažima i prevarama kojima ljudi pribegavaju u odnosima. Hteli smo da muzika podrzava taj bes koji tutnji kroz prevarenu i izdanu ženu koja smišlja osvetu" kaže gitarista benda i autor pesme Bojan Savić. Snimana je u studiju „King Oliver", a produkciju je radio Ivan Srdanović, dugogodišnji prijatelj benda kojem je, kao i njima, stalo da tu moć koju imaju na bini, prenese na snimak.

U novu epizodu The Bite ulazi sa dva nova člana. Nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković koja se, nakon dugogodišnjeg bavljenja cover svirkama, pokazala kao odlično vokalno ali i autorsko pojačanje benda. „Ispostavilo se da smo kreativno prilično kompatibilni i veliko mi je zadovoljstvo što sam postala deo tako dobre ekipe kakva je The Bite", kaže nova pevačica za koju ostatak benda veruje da će se na pravi način uklopiti u energiju po kojoj su, u poslednjih 13 godina postali prepoznatljivi. Ritam sekcija pojačana je jednim od najboljih domaćih punk-rock bubnjara, Nebojšom Brkićem – Nebom, kojeg beogradska publika najbolje zna kao dugogodišnjeg člana grupe „Šaht".

Bend „The Bite" za kraj leta planira još jedan singl, na srpskom jeziku, a zatim i koncertne aktivnosti.

 

*** Autor fotografije je Dušan Vučković




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku