Trampa knjiga na Kosančićevom vencu / Četvrti festival knjige ČitamЧиташ



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Četvrti festival knjige ČitamЧиташ, subota, 18. jun, početak u 14.00

Razmena knjiga na Kosančićevom vencu

Četvrti festival knjige ČitamЧиташ biće organizovan u subotu 18. juna na ruševinama stare Narodne biblioteke Srbije (Kosančićev venac). Kao i svake godine, ulaz na festival je besplatan, a centralna aktivnost je trampa polovnih, pročitanih knjiga.

Festival će otvoriti pisac Dejan Tiago Stanković u 14č, a neposredno nakon toga nastupiće samoorganizovani hor i orkestar Horkestar sa svojim izvođenjem poezije Duška Radovića, Vaska Pope, Ivana Glišića.

Posetioce takođe očekuje muzički program, radionice, paneli i aktivnosti koje u fokusu imaju knjigu, a koji će trajati do devet uveče. Za najmlađe je organizovana dečja radionica Osmatračnice "Junaci i zlikovci", u kojoj će se kroz igru i crtanje upoznavati sa likovima u stripovima, pričama i bajkama.

U okviru radionice „Čitaš mi, čitam ti", koja poćinje u 18.30č javne ličnosti iz oblasti kulture i medija posetiocima će čitati odlomke svojih omiljenih knjiga i diskutovati o njima. Neki od njih su Jelena Gavrilovic,  Danilo Dabić (Zvoganj), Draža Petrović, Luna Lu.

Mesto stare Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu ove subote biće ponovo pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela. Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu kroz popularizaciju knjige kao medija.

Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.


Program festivala ČitamЧиташ, 2016.

Trampa knjiga 13 – 21č
13.00 Festival otvara Dejan Tiago Stanković
13.15 Horkestar
14.30 Tribina „Kako postati pisac?" 
Učesnici: 
Zoran Živković, redovni profesor na Filološkom fakultetu
Sonja Ocić, sekretar redakcije izdavačke kuće Clio
Ognjen Karadžić, pesnik i član Udruženja književnika Srbije
Bojan Marjanović, pisac, novinar magazina Liceulice i urednik književnog programa Gradske knjižnice
Aleksandar Petrović, pisac
16.00 Dečja radionica: Junaci i zlikovci (besplatna radionica)
16.00 Kaligrafija: pisanje citata, kaligraf Milan Drobnjak
18.30 Poznati čitaju (Jelena Gavrilovic,  Danilo Dabić (Zvoganj), Draža Petrović, Luna Lu.)  

19.30 Proglašenje pobednika foto-konkursa
20.00 Kim Tamara 
21.00 Zatvaranje

_________________________

Festival ČitamЧиташ

Festival ČitamЧиташ održava se u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige i kulture čitanja. Festival se održava na mestu stradale Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu, čime je simbolično revitalizuje i vraća joj status centra širenja kulture. Tokom čitave godine organizacioni tim festivala sprovodi aktivnosti kao što su posete osnovnim i srednjim školama, radionice, tribine, predavanja, mini-razmene knjiga, poklanjanje knjiga u javnom prostoru, javnom prevozu itd.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku