Аниматор фест у ЈагодиниSviđa ti se? Javi ostalima!

Културни центар ове године организује 4. Фестивал анимираног филма деце и младих Србије АНИМАТОР ФЕСТ, под покровитељством Града Јагодине и Министарства културе и информисања.

Циљ фестивала је популаризација уметности анимације, повезивање школа и радионица анимације и заговарање новог културног дијалога међу децом и младима.

Фестивал ће се одржати у Културном центру „Светозар Марковић" Јагодина од 01. до 04. септембра и у такмичарском програму представиће се 30 филмова младих аниматора из разних крајева Србије (Београд, Нови Сад, Сремска Каменица, Ниш, Зрењанин, Лозовик, Врање, Ваљево и Јагодина). Жири фестивала ради у саставу: Растко Ћирић, аниматор и професор на Факултету примењених уметности и дизајна, Нарциса Даријевић Марковић, редитељ и сценариста и професор на Факултету драмских уметности и Бобан савић, илустратор.

У оквиру фестивала биће приказане и две ревијалне пројекције, и то пројекција награђених филмова 5. Фестивала европске студентске анимације ФЕСА 2016 Београд и пројекција награђених филмова међународног фестивала КРАТКА ФОРМА Горњи Милановац.

Специјални гост фестивала је Алексеј Балашов, редитељ и сценариста из Москве који ће одржати мастер клас радионицу анимације у оквиру Фестивала.

Фестивал ће почети отварањем изложбе илустрација „Добро дошли у Гето" члана жирија Бобана Савића, у Галерији Културног центра у четвртак, 01. септембра са почетком у 19.00 сати.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.