KOMPILACIJA "BALKANBEATS" ugledala svetlost danaSviđa ti se? Javi ostalima!

Kada je u pitanju Balkanbeat, niko nije bitniji nego Robert Šoko, rodonačelnik žanra. Šoko je berlinski DJ i producent poreklom iz bivše Jugoslavije, koji je priredio već pet kompilacija "Balkan Beats", objavljenih u Nemačkoj. Šesti nastavak serijala Balkan Beats ujedno je prvo Balkanbeat izdanje koje objavljuje jedna izdavačka kuća sa Balkana – Balkanosapiens, podetiketa beogradskog izdavača Ammonite Records. Kompakt disk i digitalno izdanje objavljeni su 15. Septembra 2016.

BalkanBeats Volume 6 je aktuelna kolekcija podijumskih hitova koje je odabrao Robert Šoko, a koje su poznati DJ-evi iz raznih krajeva sveta kreirali ili obradili u Balkanbeat maniru. Ovi muzički čarobnjaci, koji potiču iz različitih underground i alternativnih umetničkih scena, osobodili su svoju kreativnu energiju i postmodernu razigranost u duhu Balkana, prezentujući nam tako ove eksplozivne numere.

Terminom Balkanbeat definiše se muzički pravac koji je nastao kao crossover dance popa i muzike sa etno folk motivima, poreklom sa Balkana. Ova jugoistočna regija Evrope je sabirni centar istoka i zapada. Ime Balkanbeat je kovanica koju je oko 2000 godine kreirao Robert Šoko, selektor ove kompilacije, da bi definisao svoj DJ set inspirisan Balkanom.

BalkanBeats Volume 6 je duhovita, superzabavna, uzbudljiva i vesela žurka koja će vas sigurno oduševiti i razdrmati vaš balkanski duh.

"Ovaj album je kvintesencija mojih najluđih žurki, i sazrevao je u najvećim evropskim klubovima još od početka milenijuma. Po mom mišljenju, ovo je moja najbolja kompilacija do sada. 16 živahnih kompozicija za uživanje. Svaki pravi ljubitelj Balkanbeats muzike mora posedovati ovo izdanje", izjavio je Šoko.

Artist info

 

CD/Download/Streaming
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku