Knjige, mostovi prijateljstva



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Preko knjiga se upoznajemo, preko knjiga se prepoznajemo, zbližavamo i zaljubljujemo, družimo, zabavljamo, pa čak i raspravljamo, prepiremo… Preko knjiga saznajemo mnogo o osobi sa kojom drugujemo, za koju se zanimamo, koju volimo... Knjige nam otvaraju oči, knjige nas obrazuju, osvešćuju, bude.

Postoji li knjiga u vašem životu po kojoj određujete hoćete li se družiti sa osobom koja ju (ni)je pročitala? Postoji li knjiga koju biste uvek nekome kupili na poklon? Ili možda omiljena rečenica koju biste uvek citirali? Postoji li mudrost po kojoj živite, ili pisac kojem se uvek rado vraćate, kojeg biste voleli da upoznate, na kojeg se ugledate?

Kruže li knjige u vašem društvu? Pozajmljujete li knjige jedni od drugih, raspravljate li o njima, čitate li iz njih najomiljenije pasuse, scene, rečenice? Da li preporučujete knjige drugima na čitanje? Smatrate li da je knjiga najbolji poklon, najlepši ukras? Ako ne znate odgovore na neka od ovih pitanja – dovoljno je samo da otvorite prvu knjigu koja vam se nađe pod rukom i prokomentarišete je sa vama dragim osobama – jer samo se tako grade mostovi od knjiga.

Tamara Lujak



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku