Knjige, mostovi prijateljstvaSviđa ti se? Javi ostalima!

Preko knjiga se upoznajemo, preko knjiga se prepoznajemo, zbližavamo i zaljubljujemo, družimo, zabavljamo, pa čak i raspravljamo, prepiremo… Preko knjiga saznajemo mnogo o osobi sa kojom drugujemo, za koju se zanimamo, koju volimo... Knjige nam otvaraju oči, knjige nas obrazuju, osvešćuju, bude.

Postoji li knjiga u vašem životu po kojoj određujete hoćete li se družiti sa osobom koja ju (ni)je pročitala? Postoji li knjiga koju biste uvek nekome kupili na poklon? Ili možda omiljena rečenica koju biste uvek citirali? Postoji li mudrost po kojoj živite, ili pisac kojem se uvek rado vraćate, kojeg biste voleli da upoznate, na kojeg se ugledate?

Kruže li knjige u vašem društvu? Pozajmljujete li knjige jedni od drugih, raspravljate li o njima, čitate li iz njih najomiljenije pasuse, scene, rečenice? Da li preporučujete knjige drugima na čitanje? Smatrate li da je knjiga najbolji poklon, najlepši ukras? Ako ne znate odgovore na neka od ovih pitanja – dovoljno je samo da otvorite prvu knjigu koja vam se nađe pod rukom i prokomentarišete je sa vama dragim osobama – jer samo se tako grade mostovi od knjiga.

Tamara LujakSviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.