VELTŠMERC najavljuje album prvenac



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Veltšmerc je pseudonim iza kojeg stoji banjalučanin Marko Bašić.

Svoje višegodišnje bavljenje muzikom, kao i ona njime, ovih dana on zaokružuje aktuelnim projektom i nezavisnim izdanjem "Ogledalo U Ogledalo"(DIY, Objava: 31.10.2016.). Ovom albumu prvencu nije jasno definisan žanr, (moglo bi se reći alternativni rock, iako su pjesme stilistički crossover od indie rocka, preko neo-psihodelije, do eksperimentalnih sfera) jer svakako, cilj nije ni bio svrstavanje i pripadanje bilo kojoj od muzičkih ladica.


Pjesme su nastajale spontano u periodu nešto dužem od godinu dana. Jedini kriterijum u stvaranju je bila istinitost prema samom sebi, što oslikavaju i tekstovi koji se gotovo uvijek bave onim unutrašnjim u biću, individualcu u savremenom društvu. Totalno prepuštanje trenutku i melodičnosti u donekle nihilističkom ambijentu, nasuprot svih mediokriteta današnjice, je ono što bi mogla biti nit koja povezuje prvi i zadnji takt albuma.

            "Ogledalo U Ogledalo" sadrži 8 pjesama, a za prvu od njih, "Sve Moje Nisam Ja", već je urađen spot, čija premijera je 16.10.2016. U planu je ekranizacija još nekoliko video spotova.

            Tekstove, aranžmane i mix potpisuje sam izvođač u potpunom kantautorskom indie duhu. Markova desna ruka i koproducent ovog projekta je Benjamin Kapidžić  iz Hamburga, koji je pored odsviranih dionica na gitari i bas gitari radio mastering albuma. Takođe, doprinos stvaranju pjesama dali su prijatelji, kao i kolege muzičari.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku