VELTŠMERC najavljuje album prvenacSviđa ti se? Javi ostalima!

Veltšmerc je pseudonim iza kojeg stoji banjalučanin Marko Bašić.

Svoje višegodišnje bavljenje muzikom, kao i ona njime, ovih dana on zaokružuje aktuelnim projektom i nezavisnim izdanjem "Ogledalo U Ogledalo"(DIY, Objava: 31.10.2016.). Ovom albumu prvencu nije jasno definisan žanr, (moglo bi se reći alternativni rock, iako su pjesme stilistički crossover od indie rocka, preko neo-psihodelije, do eksperimentalnih sfera) jer svakako, cilj nije ni bio svrstavanje i pripadanje bilo kojoj od muzičkih ladica.


Pjesme su nastajale spontano u periodu nešto dužem od godinu dana. Jedini kriterijum u stvaranju je bila istinitost prema samom sebi, što oslikavaju i tekstovi koji se gotovo uvijek bave onim unutrašnjim u biću, individualcu u savremenom društvu. Totalno prepuštanje trenutku i melodičnosti u donekle nihilističkom ambijentu, nasuprot svih mediokriteta današnjice, je ono što bi mogla biti nit koja povezuje prvi i zadnji takt albuma.

            "Ogledalo U Ogledalo" sadrži 8 pjesama, a za prvu od njih, "Sve Moje Nisam Ja", već je urađen spot, čija premijera je 16.10.2016. U planu je ekranizacija još nekoliko video spotova.

            Tekstove, aranžmane i mix potpisuje sam izvođač u potpunom kantautorskom indie duhu. Markova desna ruka i koproducent ovog projekta je Benjamin Kapidžić  iz Hamburga, koji je pored odsviranih dionica na gitari i bas gitari radio mastering albuma. Takođe, doprinos stvaranju pjesama dali su prijatelji, kao i kolege muzičari.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.