Nesvakidašnja energija na debi izdanju rok tria Freedom iz PodgoriceSviđa ti se? Javi ostalima!

Poštovani prijatelji, sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo vanserijsku trojku Freedom!

Hard rok / stoner rok trio iz Podgorica Freedom završio je svoj prvi EP na kome se nalaze četiri autorske numere. Od srijede (16. novembra) izdanje se može besplatno preslušati i preuzeti sa platforme
www.bucanpas.com  Bend čine bubnjar Ivan Mandić, basista Boris Đurđić i vokal i gitarista Rade Vukčević.

 

Pjesme koje je donio njihov prvi EP donijele su dosta uticaja bluesa, jazza, funka, rnr-a, hard i stoner rocka i metala Od Blind Lemon Jefferson-a i JJ Cale-a pa do Rammstein-a, Slipknot-a i Killswitch Engage-a.

„Hurricane sa našeg EP-a je možda sjajan primjer te sinergije. Kreće južnjački, završava kao Hellfest, a sredina je Maceo Parker meets Lenny Kravitz. A EP sigurno kači Panteru, Soundgarden, Down, Kyuss, Tool" – objašnjavaju članovi grupe Freedom.

Bend koji je prvim izdanjem i odličnim klupskim svirkamakao i nastupom na beogradskom Dev9t festu već zavrijedio značajnu pažnju, otkriva da u današnjoj muzici: „Nije toliko problem u kreativnosti koliko u autentičnosti, a ona dolazi originalnom manifestacijom uticaja svih naših uzora u kombinaciji sa trenutnim emotivnim stanjem i muzičkim namjerama. Sigurno će biti potrebno malo vremena da se naš zvuk konkretizuje, ali se oslanjamo i na to da imamo dosta šaren zvuk u vremenu kad se svi trude da budu tržišno kanalisani stilom, žanrom, imidžom itd. To je jaka osnova za stvaranje bogatog i šarenog repertoara."

EP koji nosi naziv benda donosi četiri probrane numere: „Good Times", „Rollin'", „Rather be Dead" i „Hurricane". Više informacija možetenaći na sljedećim linkovima.

www.facebook.com/Freedom-561488160684577/?fref=ts

www.bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/bend/48

www.youtube.com/watch?v=tM_OBa2-PP8
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.