Nesvakidašnja energija na debi izdanju rok tria Freedom iz Podgorice



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Poštovani prijatelji, sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo vanserijsku trojku Freedom!

Hard rok / stoner rok trio iz Podgorica Freedom završio je svoj prvi EP na kome se nalaze četiri autorske numere. Od srijede (16. novembra) izdanje se može besplatno preslušati i preuzeti sa platforme
www.bucanpas.com  Bend čine bubnjar Ivan Mandić, basista Boris Đurđić i vokal i gitarista Rade Vukčević.

 

Pjesme koje je donio njihov prvi EP donijele su dosta uticaja bluesa, jazza, funka, rnr-a, hard i stoner rocka i metala Od Blind Lemon Jefferson-a i JJ Cale-a pa do Rammstein-a, Slipknot-a i Killswitch Engage-a.

„Hurricane sa našeg EP-a je možda sjajan primjer te sinergije. Kreće južnjački, završava kao Hellfest, a sredina je Maceo Parker meets Lenny Kravitz. A EP sigurno kači Panteru, Soundgarden, Down, Kyuss, Tool" – objašnjavaju članovi grupe Freedom.

Bend koji je prvim izdanjem i odličnim klupskim svirkamakao i nastupom na beogradskom Dev9t festu već zavrijedio značajnu pažnju, otkriva da u današnjoj muzici: „Nije toliko problem u kreativnosti koliko u autentičnosti, a ona dolazi originalnom manifestacijom uticaja svih naših uzora u kombinaciji sa trenutnim emotivnim stanjem i muzičkim namjerama. Sigurno će biti potrebno malo vremena da se naš zvuk konkretizuje, ali se oslanjamo i na to da imamo dosta šaren zvuk u vremenu kad se svi trude da budu tržišno kanalisani stilom, žanrom, imidžom itd. To je jaka osnova za stvaranje bogatog i šarenog repertoara."

EP koji nosi naziv benda donosi četiri probrane numere: „Good Times", „Rollin'", „Rather be Dead" i „Hurricane". Više informacija možetenaći na sljedećim linkovima.

www.facebook.com/Freedom-561488160684577/?fref=ts

www.bucanpas.com/bucanpas/fonoteka/#/bend/48

www.youtube.com/watch?v=tM_OBa2-PP8




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku