Nikola Nežit objavio debitantski album - Triad



Sviđa ti se? Javi ostalima!



U filmu Jacob's Ladder, anđeo-kiropraktor je ispričao čoveku na samrti o učenju Meštara Ekharta, koje kaže da je jedini deo nas koji pati u Paklu onaj koji se opire promeni - dok na kraju ne sagori i neizbežno joj podlegne. Promene teže da nas približe božanskom u nama i oko nas, a smrt je tu ona poslednja i vrhunska transformacija. Naša sopstvena nemogućnost da se sa ovim do kraja pomirimo rađa neizlečiv osećaj gubitka, koji možda nije daleko od definišućeg faktora ljudskog usuda. Teret gubitka je neizbežan kao i smrt, samo je jedan lek za oba - prihvatanje.

Nežitov najnoviji uradak je dosije, magijski dnevnik ako vam je tako milije, mukotrpnog puta do konačnog postignuća takvog prihvatanja. Nenadoknadiv lični gubitak i suočenost iz novog ugla sa realnošću opstanka u zemlji koja je trenutno u procesu silaska sa post-socijalističkog konja na neoliberalno-neokolonijalnog magarca odgurali su stilske odlike zacrtane njegovim radovima objavljenim za kultni ODDOT pravo u - pop, od svih mogućih pravaca. Što je i logično - kvalitetnom materijalu retko je potrebno dodatno guranje u ekstreme. Minimalna, čista ali u isto vreme i sirova, garažna produkcija, Nežitov skoro hip-hop vokalni pristup u potpunosti orijentisan na lirički sadržaj i obilato zaodenut ženskim vokalima, povremena klavirska zakucavanja, semplovani udari orkestra i na momente istinski melanholične partije žive gitare odlikuju ovaj venac lepo uobličenih pop pesama; bez soliranja, bez nonsensa, samo intenzivni stihovi i refreni koji se pamte. Trojaka otkrivenja za YouTube generaciju.

Album možete nabaviti ovde.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku