Sputñik ima novi video singl "Subtly, Delicately, Hopelessly"Sviđa ti se? Javi ostalima!

Tanano, delikatno, beznadežno. Tako je u originalu glasilo ime "poetske" pesme koja je svoju drugu inkarnaciju doživela kao indie-pop-rock dvoipominutna brza vožnja kroz gitarske krivine sa sintisajzerskom podlogom.


Sputñik je svoj 5. studijski individualni singl krunisao spotom snimljenim većim delom u postindustrijskoj atmosferi srušenih i napuštenih fabrika novosadske industrijske zone, sa jasnom namerom da pokaže otuđenje i propast savremenih duša, koje se ne snalaze u svetu koji nije ni tanan ni delikatan, ali je poprilično beznadežan.


VIDEO "Subtly, Delicately, Hopelessly": https://www.youtube.com/watch?v=8B3qJG8fefE


Ovaj singl je prvi posle EP-ja "In Between Worlds" koji je u januaru izašao u izdanju naše najstarije nezavinske izdavačke kuće "Take It Or Leave It Records", i najavljuje niz singlova i pesama koji će početkom sledeće godine biti krunisan debi-albumom "A Memory of Fire", takođe za "Take It Or Leave It Records".


LINK "In Between Worlds": http://www.deezer.com/album/12217348


Na pesmi su radili: Žikica Milošević (glas, muzika i tekst), Domagoj Kršić (muzika, klavijature, takođe u bendovima Mind Teardown i Cyborgs on Crack), Anamarija Tumbas (glas, takođe u bendu Wooden Ambulance i u solo verziji kao Anne Marie), Kiril Bojko (takođe Waterwood), Slavoljub Blagojević i Vladimir Čudinov (gitare), Vlada Stefanović (bas), Valerijan Buila (daire, produkcija, miks), i Nemanja Velimirović (bubanj, takođe basista u bendu E-Play).


Spot potpisuje akademski slikar Nenad Ignjatov.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku