Sputñik ima novi video singl "Subtly, Delicately, Hopelessly"Sviđa ti se? Javi ostalima!

Tanano, delikatno, beznadežno. Tako je u originalu glasilo ime "poetske" pesme koja je svoju drugu inkarnaciju doživela kao indie-pop-rock dvoipominutna brza vožnja kroz gitarske krivine sa sintisajzerskom podlogom.


Sputñik je svoj 5. studijski individualni singl krunisao spotom snimljenim većim delom u postindustrijskoj atmosferi srušenih i napuštenih fabrika novosadske industrijske zone, sa jasnom namerom da pokaže otuđenje i propast savremenih duša, koje se ne snalaze u svetu koji nije ni tanan ni delikatan, ali je poprilično beznadežan.


VIDEO "Subtly, Delicately, Hopelessly": https://www.youtube.com/watch?v=8B3qJG8fefE


Ovaj singl je prvi posle EP-ja "In Between Worlds" koji je u januaru izašao u izdanju naše najstarije nezavinske izdavačke kuće "Take It Or Leave It Records", i najavljuje niz singlova i pesama koji će početkom sledeće godine biti krunisan debi-albumom "A Memory of Fire", takođe za "Take It Or Leave It Records".


LINK "In Between Worlds": http://www.deezer.com/album/12217348


Na pesmi su radili: Žikica Milošević (glas, muzika i tekst), Domagoj Kršić (muzika, klavijature, takođe u bendovima Mind Teardown i Cyborgs on Crack), Anamarija Tumbas (glas, takođe u bendu Wooden Ambulance i u solo verziji kao Anne Marie), Kiril Bojko (takođe Waterwood), Slavoljub Blagojević i Vladimir Čudinov (gitare), Vlada Stefanović (bas), Valerijan Buila (daire, produkcija, miks), i Nemanja Velimirović (bubanj, takođe basista u bendu E-Play).


Spot potpisuje akademski slikar Nenad Ignjatov.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.