Premijera rimejka kultnog ostvarenja Dušana Makavejeva “Ljubavni slučaj ili Tragedija službenice PTT-a” u četvrtak 26. januara u Domu Omladine”Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kaver film kultnog ostvarenja Dušana Makavejeva "Ljubavni slučaj ili Tragedija službenice PTT-a" sa LJUMOM PENOV u glavnoj ulozi, biće prikazan u četvrtak 26. januara u Domu Omladine"


U četvrtak 26. januara u Domu Omladine, svoju bioskopsku premijeru imaće prvi srpski kaver film „Ljubavni slučaj". Radi se o prvom rimejku domaće kinematografije. Film je rađen po kultnom ostvarenju reditelja Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj, ili tragedija službenice PTT-a". Dušan Makavejev je bio jedan od predvodnika Crnog talasa jugoslovenske kinematografije. On i ostali autori dali su svoju podršku novoj verziji. Film potpisuje devetoro reditelja na čelu sa Milutinom Petrovićem ispred filmske škole PREDITOR. U filmu glavne uloge tumače Ljuma Penov i Albin Salihović, a pored njih u filmu igraju i Ana Todorović Diallo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš i Aleksandar Jovanović.

Ljuma Penov koju zovu Heroina andergraund filma I  koja tumači glavnu ulogu, rekla je: "Drago mi je što film velikog Dušana Makavejeva doživljava svoj kaver. Poseban je doživljaj bio igrati u ovom filmu i posebno iskustvo i zadatak. Jako mi je drago da sam igrala u prvom srpskom rimejku i to baš ovog filma, jednog od naših najvećih reditelja koji je sniman još pre pola veka. Mislim da postoji dobar razlog zašto je baš ovaj film prvi naš rimejk i zašto se oživljava baš sada."

Projekcija filma je u 20:00 časova, a ulaz je slobodan.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.