Crvi izdali album



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Udružena s američkim Gezellig Records, glazbena etiketa više manje zauvijek ponosno predstavlja album ''Piše nam se dobro'' beogradskog alternativnog rock benda Crvi


Crvi su bend u stalnom nastajanju, grupa ljudi koja se glazbeno razumije i nadopunjuje. Sastav benda čine Damjan Babić iz bendova Kriške, Lollobrigida i Zemlja Broj 9, Ivan Skopulovič i Marko Benini iz benda Bitipatibi te Vladimir Pejković.


Njihov album prvijenac ''Piše nam se dobro'' zvučna je kulisa Munchovog ''Krika'' 21. stoljeća, predstava za one koji možda ne razumiju te realnost za one koji shvaćaju težinu ironije koju naslov albuma stavlja pred nas. Kao što je njihova glazbena misao direktna i neposredna tako i ''Piše nam se dobro'' precizno secira nemogućnost bijega od neotkrivenog i neminovnog.


Ono što bend na svojem debitantskom albumu isporučuje tvrdokorna je energija i transcedencija u nepoznato, jer što nam drugo preostaje nego da uživamo u svakoj nelogičnosti, nesavršenosti i ironiji koju nam život pruža. A ova zbirka pjesama i nije ništa drugo nego soundtrack za isti.


Album je snimao Goran Crevar u beogradskom studiju Digimedia tokom 2016. godine (osim gdje je drugačije navedeno), autor tekstova kao i većine glazbe je Damjan Babić, dok je za produkciju odgovoran Vladimir Pejković.


Svojim drugim singlom ''Lažem i kradem'' objavljenim sredinom studenoga 2016. godine Crvi osvajaju mnoge regionalne top ljestvice otkrivajući kroz pripadajući video spot estetiku benda i ono što će u konačnici postati fotografija s naslovnice albuma. Režiju video spota potpisuje Mina Đukić, jedna od najboljih srpskih redateljica mlađe generacije dok je fotografiju, odnosno naslovnicu albuma grafički uredio i oblikovao Filip Martinović.


Album je kao download po principu ''plati koliko želiš'' dostupan na adresama grupacrvi.bandcamp.com i gezelligrecords.bandcamp.com što znači da se može preuzeti i besplatno.


Svi oni koji su u mogućnosti mogu Crve poslušati uživo u petak 3.2.2017. u 20:00 u ljubljanskom Kinu Šiška u sklopu MENT festivala.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku