Kako sam postao... Zoran Živković



Sviđa ti se? Javi ostalima!



Profesora Zorana Živkovića ne treba posebno predstavljati. Mnoge su generacije odrasle na njegovoj „Enciklopediji naučne fantastike“, mnogi su pisci stasali pod njegovim budnim okom, mnoge nam je priče podario, izvršio značan uticaj na polju (naučne)fantastike i književnosti uopšte... Ali, kako smatramo da uvek o nekome ima još nešto da se kaže, nismo mogli da odolimo a da ga ne priupitamo: „Kako je postao“... Zoran Živković. I evo šta je imao da nam kaže:


Bendovi i albumi

Ako mislite na zabavnu muziku, onda Balaševićev „Rani mraz“ (2004). Ako mislite na umetničku muziku, onda Šopenov „Drugi klavirski koncert“ (Artur Rubinštajn i Londonski simfonijski orkestar, 1975).

Reditelji i filmovi

Kžištov Kišlovski „Tri boje: Plavo“ (1993)

Stripovi

„Krcko“

Pisci i knjige

Jaroslav Hašek „Doživljaji dobrog vojnika Švejka“

Događaji

Prvo sletanje na Mesec (21. jul 1969.)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku