“Samo Patti” u beogradskom PoletuSviđa ti se? Javi ostalima!

"So You Want To Be Rock'n'Roll Poet": Veče pesama i muzike Patti Smith-


"Samo Patti", veče posvećeno Peti Smit, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u Galeriji"Polet" (Cetinjska 15).

Poetsko – muzičkim programom u čast ove američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Peti Smit je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige "Seventh Heaven" (1972) i "Auguries of Innocence" (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi  iz "Sakupljanja vune" (2015), u prevodu Zorana Paunovića,  zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila  zapravo o svačijem detinjstvu.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Jelena Grujičić, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov i Irena Raičević.  

Slušaće se takođe i muzika Peti Smit, a predviđene su i projekcije delova biografskih dokumentarnih filmova i snimaka sa njenih koncerata.

Ulaz je slobodan.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pratite nas na Fejsbuku

Ne propustite ni jedan tekst!

Pretplatite se besplatno na nedeljni pregled tekstova objavljenih na HC-u. Svakog ponedeljka u vašem e-sandučetu.