“Samo Patti” u beogradskom Poletu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

"So You Want To Be Rock'n'Roll Poet": Veče pesama i muzike Patti Smith-


"Samo Patti", veče posvećeno Peti Smit, jednoj od najuticajnijih figura njujorške pank-rok scene, biće održano u ponedeljak, 6. februara od 20 sati u Galeriji"Polet" (Cetinjska 15).

Poetsko – muzičkim programom u čast ove američke pesnikinje, spisateljice i vizuelne umetnice, biće predstavljen deo njenog bogatog stvaralaštva, koje je uspešno spajalo poeziju i rokenrol.

Peti Smit je javne nastupe počela kao pesnikinja, a poetski deo večeri obuhvatiće izbor iz njene dve pesničke knjige "Seventh Heaven" (1972) i "Auguries of Innocence" (2005), koji će upotpuniti lirski tekstovi  iz "Sakupljanja vune" (2015), u prevodu Zorana Paunovića,  zapisa između priča i pesama u prozi u kojima je, govoreći o svom detinjstvu, govorila  zapravo o svačijem detinjstvu.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Marko Tomaš, Anja Marković, Siniša Stojanović, Jelena Grujičić, Vladimir Mihajlović, Hanna Gadomski, Aleksandar Todorov i Irena Raičević.  

Slušaće se takođe i muzika Peti Smit, a predviđene su i projekcije delova biografskih dokumentarnih filmova i snimaka sa njenih koncerata.

Ulaz je slobodan.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku