Singl kao najava zajedničkog EP-a: Petar Alargić feat. Marko Duplišak - RED



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novoobjavljeni singl naziva RED predstavlja najavu predstojećeg zajedničkog EP-a potpisanih autora.
Instrumentalni aspekt numere kao i njenu produkciju potpisuje Alargić, inače autor većeg broja samostalnih izdanja alternativniog karaktera različitih žanrovskih odrednica, ukljucujući metal/ambient/elektroniku koje tokom dužeg niza godina objavljuje u saradnji sa nekoliko inostranih izdavackih kuća. Takodje je nekadašnji član novosadskog sastava Azila 5, kao i jedne od ranih postava beogradskog metal sastava Draconic.
Vokalnu izvedbu i tekst, kao i izradu samog videa, potpisuje Marko Duplišak, publici sa ovih prostora poznat kao dugogodišnji predvodnik slovenačkog sastava LastDayHere, dok trenutno aktivno saradjuje sa slovenačkim metal sastavom Inmate. 

Sama traka, kao instrumental, inicijalno je objavljena za Nocturne Magazin u formi singla naziva "Svetlost" 2012. godine, da bi kasnije bila obavljena kao deo instrumentalnog albuma samoizdatog pod nazivom Bleed, You Fucking Skies (2014).

Dvojica autora beleze i ranije zajedničke radove. Godine 2015. numera naziva Ride biva objavljena na regionalnoj godišnjoj kompilaciji alternativnog zvuka labela Black Planet Records-a (Srbija) - [BP027] BALKAN UNDER THE RADAR vol​.​3: BLACK GENERATION, i ista ce se takodje naći na pomenutom EP-u.
Vokali snimani i miksani u Supersoul Studiu od strane Tat Porusha.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku