Vratimo rokenrol u Mladenovac - Bass player festival



Sviđa ti se? Javi ostalima!

 
Mladenovac je mala varoš. Iako pripada Beogradu, te samim tim ima status gradske opštine, deluje poprilično umrtvljeno što se tiče rok koncerata. Veċe svirke su prava retkost. Sa druge strane ne možemo poreći da Mladenovac nije iznedrio velike bendove među kojima su Cotton Pickers i recimo Betonski crvi. 
 
Devedesetih godina, u svima nama poznatoj  ekspanziji kvalitetnih bendova ova varoš je imala značajnu ulogu. U to vreme u Mladenovcu je sama scena bila dosta živa, koncerti su bili česti a ono što je privlačilo publiku iz cele zemlje da se sjati u malu varoš bio je veliki Rok festival koji je u svoje najsjajnije doba trajao po nekoliko dana. Bjesovi, EKV, Obojeni program, DLM, Block Out, Partibrejkersi samo su neki od bendova koji su tada prašili u velikoj sali sportskog Centra.
 
Vremenom, utihnulo je sve. Razlozi jednog takvog muka su različiti. O tome možemo da napišemo čitavu studiju koja bi se zvala “ Kako je umrla jedna varoš”, jer je pored koncertnih aktivnosti u Mladenovcu umrla i privreda po kojoj je ova varoš bila prepoznatljiva ništa manje nego koliko i po pomenutom rok festivalu.
Sa druge strane publike ima a to je siguran znak da ima i nade.
 
Nošeni entuzijazmom i velikom željom da razbiju tišinu, ljudi su se skupili i uz podršku lokalne vlasti krenuli u jednu priču čiji je osnovni motiv ljubav prema rok muzici ali i priziv energije koja bi trebala da skine sivilo i podari motiv mladim bendovima da od svoje misije ne odustaju.
 
Bass player festival je po rečima organizatora ozbiljan projekat čiji je cilj da afirmiše bendove i vrati sjaj jednoj varoši.
Više informacija i načinu prijave možete saznati na sajtu festivala: http://bassplayerfestival.rs/#about





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku