“Opia” – saradnja na relaciji Niš-Bar



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Niški sastav MORA i producent Tjamil objavili su lyrics video za remix pesme “Opia”, koji je miksovao i producirao crnogorski audio-vizuelni umetnik Masturbeator. Pesmu su u originalu radili niški muzičari, a ideja o saradnji sa Masturbeatorom javila se kao savršena prilika da se stari poznanici konačno udruže na istom projektu i tri kompletno različita muzička izraza spoje u jedan. Tjamil i Masturbeator su, naime, obojica nosioci titule za najbolji remix, koji organizuje Amazing Radio, a podržava izdavačka kuća “Sunday”, inače ogranak radija BBC One. Originalna pesma naći će se na debi EP-ju benda MORA, čije se izdavanje očekuje uskoro. Iza ovog izdanja stoji nezavisna online etiketa TribalRajberLabel, dok lyrics video potpisuje Nenad Tasić, ujedno i član pomenutog sastava.

MORA je nastala pre dve godine kao projekat Nenada Tasića i Zorane Ignjatović, a danas ima formu punog benda spremnog da svoj rad iznese u javnost u skorijoj budućnosti. Tjamil je dobro poznat srpskoj elektronskoj sceni, kako kao DJ tako i kao producent. Iza sebe Tjamil ima gomilu mikseva, saradnji, produkcijskih kolaboracija, a verovatno je najpoznatiji kao “beatmaker” hip-hop umetnicima niške scene. Masturbeator je prepoznatljiv po svom mračnom i teško distorziranom zvuku koji se jasno čuje i na ovom remiksu. Uz muzičku produkciju Masturbeator odlično pliva i u vodama videa, pa se slobodno može reći da je ova audio-vizuelna saradnja savršen prikaz njegovog rada.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku