Northwest u Novom Sadu 21. februara



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Eksperimentalni dream pop bend iz Engleske, Northwest, održaće koncert 21. februara u Kulturnom Centru LAB u Novom Sadu. Kao podrška nastupiće art-rock projekat Al Berkowitz (London) i lokalni ambijent lo-fi duo Дримкрафт i Ivan Čkonjević.

Program počinje u 21h i cena ulaznice je 200 dinara.

Northwest trenutno važi za jedan od najperspektivnijih umetničkih projekata na nezavisnoj muzičkoj sceni. Njihov zvuk definisan je kao "nostalgičan, nov, eksperimentalan, sinematičan, eteričan" i upoređivan sa delima velikana kao što su Portishead, Cocteau Twins, Debussy i Rober Wyatt.

Al Berkowitz je art rock projekat pod vođstvom kompozitora i producenta Ignacia Simóna (Northwest). Do sada su objavili dva studijska albuma, "Barely Nice" (2009) i "A Long Hereafter / Nothing Beyond" (2013), izdanja koja su osvojila sjajne recenzije, naročito u Španiji, Austriji i Velikoj Britaniji. Na koncertu u Novom Sadu Ignacio Simón nastupiće solo i na akustičnoj gitari izvesti nekoliko Al Berkowitz numera.

„Дримкрафт" je lo-fi projekat Igora Devića (jednog od osnivača alternativnog sastava Hton). Centralnu postavku ovog minimalističkog opusa prožimaju noćne periferne vizjije, spora pulsirajuća hipnoza i ambijentalna elektronika. Krajem 2017.godine projekat Дримкрафт se udružuje sa ambijentalnim umetnikom i multiinstrumentalistom Ivanom Čkonjevićem, sa kojim objavljuje aktuelno izdanje "Месечарење".



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku