Festival srpskog podzemlja raspisuje konkurs za likovne umetnike



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Pozivamo likovne andergraund stvaraoce da učestvuju na 4. Festivalu srpskog podzemlja i pošalju nam svoje predloge na mejl adresu: festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com najkasnije do 4. marta 2018.

Festival srpskog podzemlja neguje ideju o utopiji i pojedincu koji, pozicionirajući se u prostoru andergraund-subkulture, gradi sopstveni sistem vrednosti, neopterećen vladajućim, mejnstrim tokovima.

Festival srpskog podzemlja ima za cilj da predstavi stvaralaštvo umetnika i drugih pojedinaca koji borave u prostoru andergraunda. Pojam andergraund (underground) preuzet iz engleskog jezika odnosi se na prostor koji je ispod zemlje – podzemlje, tajni, skriveni prostor, kao i na sve organizovane grupe, avangardne umetničke pokrete i pojedince koji svojim aktivnostima pružaju otpor vladajućem vrednosnom sistemu i kritikuju postojeće društvene odnose.

Tema je slobodna, kao i medij. Možete nam poslati crteže, ilustracije, slike, kratke filmove, video-instalacije, digitalne printove, grafike, objekte, skulpture, gifove, fotografije…

Prednost će imati radovi manjeg formata kako bi što više autora bilo zastupljeno na izložbi. Kada je u pitanju video-format, biće prihvaćeni samo radovi u trajanju do 5 min. Propratni katalog izložbe obezbeđuje organizator.

Rezultati konkursa biće objavljeni 10. marta 2018. na facebook stranici Festivala i sajtu Festivala. Autori čiji radovi budu prihvaćeni, biće naknadno obavešteni putem i-mejla o ostalim detaljima i obavezama u vezi sa postavkom izložbe i štampanim materijalom.

Prijava treba da sadrži:

  • do 5 fotografija svakog rada sa kojim konkurišete

  • link putem kojeg se može pogledati video, film...

  • kratku biografiju i/ili koncept, kratak tekst o stvaralštvu, radovima...

Prijave i pitanja sa naznakom FSP – izložba, šaljite na i-mejl adresu:

festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku